Αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται μετά το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 20 έως 33, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως για τα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.