Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκαν στις 27 και 28 Ιουλίου οι εταίροι του έργου ADRI-UP. Από πλευράς των Ελλήνων εταίρων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ως επικεφαλής του έργου, κ. Ανδρέας Νταής, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Αντιπεριφεριεάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και από το Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας η Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου και Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση. Από την Ιταλική πλευρά παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Λιμενικού Συστήματος Αδριατικής (Λιμένας Ανκόνα) κ. Rodolfo Giampieri, ο κ. Eric Marcone από την πλευρά του Λιμένα της Τεργέστης, η κα Shirin Mahdavi από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Τεργέστης, η κα Valeria Cipollone από τη Rete Autostrade Mediterranee (Υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας). Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και υπηρεσιακά στελέχη από πλευράς όλων των εταίρων, τόσο από Ελληνικής όσο και από Ιταλικής πλευράς..
Στις 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στα Σύβοτα. Βασικός σκοπός της συνάντηση ήταν η πρόοδος των εργασιών του Adri-Up, καθώς και τα επόμενα βήματα με ταυτόχρονη επικαιροποίηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης.
Kατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας κ. Νταής, αφού καλωσόρισε τους εταίρους του έργου τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου Adri-Up αφορά ουσιαστικά μια διασυνοριακή προσπάθεια να ισχυροποιήσουμε τις συνδέσεις στο πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και συγκεκριμένα του Διαδρόμου Σκανδιναβίας – Μεσογείου με τον Διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου/ Ανατολικό Διάδρομο, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, επισπεύδουμε τις διαδικασίες προκειμένου να είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος. Η σημασία του έργου κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τις θαλάσσιες μεταφορές και η συμμετοχή του λιμένα Ηγουμενίτσας στην αλυσίδα συνδυασμένων μεταφορών αποτελεί έργο που θα προσθέσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με τα συνακόλουθα οφέλη που αυτό θα επιφέρει για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.»
Ο κ. Giampieri με τη σειρά του τόνισε: «Το έργο Αdri-Up παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Νότου της Ευρώπης, οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν ευκαιρία για την εξισορρόπηση της οικονομίας. Η ανάπτυξη δράσεων εντός της στρατηγικής περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, είναι σημαντική και σε αυτή την μακροπεριφέρεια το ADRI-UP θα παίξει σημαντικό ρόλο μέσω της σύνδεσης των θαλασσιών διαδρόμων».
Ο κ. Πιτούλης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου και τόνισε ότι είναι θέμα όλων η συνεργασία για την επίτευξη ενός σημαντικού εγχειρήματος όπως αυτό του Εμπορευματικού Κέντρου.
Η κα. Μπραΐμη, τόνισε την σημασία του έργου και του συλλογικού χαρακτήρα της όλης προσπάθειας, όπως συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.»
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τόσο τον κάθε εταίρο και δράση ξεχωριστά, όσο και τις δράσεις που αφορούν όλο το εταιρικό σχήμα, καθώς και ανασκόπηση των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα. Ο κάθε εταίρος παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις αρμοδιότητάς του και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις Λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους.