ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606

Email: [email protected][email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ”

Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία  την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, κατάργηση φόρων, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ.

Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, συμμετέχουμε στη σύσκεψη συνδικάτων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, ενώ θα  πραγματοποιήσουμε οργανωτική σύσκεψη στους ναυτεργάτες για την απεργία, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 11:00 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Δεν ανεχόμαστε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που θέλει να ζούμε τον 21ο αιώνα με επιδόματα, με περικοπές στην ηλεκτροδότηση, με προσαρμογή στην εξαθλίωση, για να αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Όχι στη συναίνεση και στην υποταγή

Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή

Ελπίδα για κάθε εργάτη αποτελούν οι αγώνες των ναυτεργατών, όπως στο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ», των εργαζομένων στη χώρα μας σε «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», «COSCO», «ΛΑΡΚΟ» κά, αλλά και διεθνώς οι απεργίες σε αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες, στους λιμενεργάτες της Γερμανίας, των εργαζομένων σε «Amazon», «Apple», «Starbucks» κά, που αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα, με οργάνωση και μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα.

Οι ναυτεργάτες και αυτή τη θερινή περίοδο, ήρθαν αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία, την παραβίαση της ΣΣΕ, τα εξαντλητικά δρομολόγια, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση συνεχίζεται η διαχρονική υποβάθμιση, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, να έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στους εκπαιδευόμενους.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, την Ε.Ε της ΠΝΟ, άμεσα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή στη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία για τις 9 Νοέμβρη. Να σημάνει Γενικός Συναγερμός σε κάθε πλοίο, παντού, για την οργανωτική προετοιμασία. Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη.

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση του ΕΚΠ, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Κερατσίνι στις 5:30 μ.μ, στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού (προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης – Ζαρντέν).

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ       ΕΝΩΣΗΣ      ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ      ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ       ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Πειραιάς 16 Σεπτέμβρη 2022