Λίγο πριν τα μέσα του Μάρτη, και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στα επιτελεία των Ναυτιλιακών εταιρειών ενόψη της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, που αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα σε επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα όπως δείχνουν τα πρώτα δημοσιογραφικά μας ευρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήσαμε στο γραφείο του στο Ηράκλειο τον Αντιπρόεδρο της Panellenic Lines k. Δημήτρη Χαριτίδη.

Η κουβέντα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μιας και μετά το “βάπτισμα του πυρός” για την Κρητική εταιρεία πέρσι,η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι σταθμός για την εξέλιξη της Ν.Ε

Η φετινή σαιζόν επι της ουσίας θα είναι η πρώτη «ολόκληρη» για την Panellenic Lines κύριε Χαριτίδη.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και η στόχευση σας

Πέρσι όπως ορθά και εσείς το αναφέρατε, ήταν η πρώτη και “δοκιμαστική” σαιζόν για την εταιρεία μας.

Το πλοίο που αγοράσαμε μόλις στα τέλη Μαΐου ήρθε στον Πειραιά αρχές Ιουνίου, και αφού έκανε κάποιες απαραίτητες εργασίες και πέρασε όλες τις επιθεωρήσεις,ήρθε στο Ηράκλειο στις 25/7 και από 1/8 άρχισε να κάνει τα πρώτα του δρομολόγια ως εκδρομικό μόνο.Ουσιαστικά μονοήμερες κρουαζιέρες ως στα τέλη Οκτωβρίου.

Απευθυνθήκαμε μόνο στους τουρίστες που ήθελαν να κάνουν μονοήμερη η διήμερη κρουαζιέρα στην Σαντορίνη.

Νομίζω ότι δείξαμε στην τουριστική αγορά της Κρήτης ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μας.Η ιστορία μας και η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση ότι είμαστε καλοί και αξιόπιστοι συνεργάτες.

Το 2023 πήραμε και την άδεια ακτοπλοΐας, ενώ το πλοίο άλλαξε σημαία από Κυπριακή σε Ελληνική.

Σήμερα,είμαστε έτοιμοι για καινούριες προκλήσεις.

Ποτε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο ;

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και κάνει τις απαραίτητες εργασίες και προβλεπόμενες ετοιμασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι για την σαιζόν 2023.

Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν 1/5/23 και το τελευταίο θα γίνει στις 30/10/2023.

Ποιες ώρες θα αναχωρεί το πλοίο για Σαντορίνη και ποιες θα επιστρέφει ;

Το πλοίο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο για Σαντορίνη στις 8:30 το πρωί και θα φτάνει στην Σαντορίνη στις 10:30 ενώ η επιστροφή από την Σαντορίνη είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 με διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες

Το κομμάτι της εκδρομής είναι το δυνατό σας σημείο αλλά φέτος θα έχουμε και επιβατικό κοινό ακτοπλοΐας.

Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία CTRS που ανήκει στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου και αυτή εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι της εκδρομής που θα είναι και η βάση της πελατείας μας. Αλλά από δω και πέρα όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε από το Ηράκλειο στην Σαντορίνη η αντίστροφα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια σε όλα τα πρακτορεία , είτε διαδικτυακά είτε στο site της εταιρείας www.panelleniclines.gr .

Πειτε μας δυο λόγια για το SANTA IRINI που έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στα Ελληνικα νερά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις …

Το HSC Santa Irini είναι ένα σύγχρονο επιβατικό οχηματαγωγό high speed με μήκος 101 μέτρα που χωράει 750 επιβάτες και 170 οχήματα,είναι πολύ άνετο και ευρύχωρο, έχει 3 μπαρ,καθίσματα αεροπορικού τύπου και άνετα σαλόνια για τους επιβάτες μας.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στην Ιταλία από τα γνωστά ναυπηγεία Fincatieri Stablimento di Muggiano.

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 4 παρόμοια και όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα. Το δικό μας ήταν το τελευταίο που ήταν στην Ισπανία μέχρι να το αγοράσουμε εμείς.

Το όνομα SANTA IRINI δεν το επιλέξαμε τυχαία,είναι ουσιαστικά η αποκρυπτογράφηση τους ονόματος της Σαντορίνης!

Πως βλέπετε την αγορά του τουρισμου φέτος αναφορικά με το συγκεκριμένο προϊόν ;

Το 2019 ήταν η χρονιά ρεκόρ για την επιβατική κίνηση από το Ηράκλειο προς την Σαντορίνη και αντίστροφα,από το 2020 και μετά υπάρχει μια πτώση.

Τα στοιχεία όμως του 2023 δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι ίσως καλύτερη και από το 2019, ενώ μένει να δούμε εάν και η ζήτηση για ταξίδια από το Ηράκλειο προς και απο την Σαντορίνη θα είναι στα επίπεδα του 2019.

Μιλήστε μας λίγο για την εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο

Η Panellenic Lines ανήκει στον όμιλο ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ και την Time4Vacation.Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα το Ηράκλειο, άρα είμαστε από τις λίγες Κρητικές ακτοπλοϊκές στην Ελλάδα.

Ο στόχος μας είναι η εταιρεία να έχει καλό όνομα στη αγορά, και με αργά αλλά σταθερά βήματα να δούμε και τις επόμενες μας κινήσεις.

Ποιο μήνυμα στέλνετε στο επιβατικό κοινό αναφορικά με την φετινή περίοδο;

Οτι για μας κάθε επιβάτης είναι σημαντικός και να είναι σίγουροι ότι με ασφάλεια , συνέπεια και άνεση θα φτάνουν στον προορισμό τους.

Με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις τι σχεδιάζετε;

Οπως ειπα και πιο πάνω, οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο site της εταιρείας www.panelleniclines.gr είτε σε όλα τα πρακτορεία.

Σύντομα και αφού και το κοινό της ακτοπλοιας μας γνωρίσει για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας, θα μιλούν όλοι για μας.Ηδη άλλωστε οι επιβάτες μας περσι που μας επέλεξαν για την μονοήμερη κρουαζιέρα επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολοκληρώνοντας αυτην την σύντομη αλλά ουσιαστική κουβέντα γνωριμίας,είδαμε ένα άνθρωπο που εκφράζοντας την φιλοσοφία της εταιρείας,καταλάβαμε ότι η ομάδα και οι άνθρωποι της,είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να διακριθούν, όπως και στους άλλους τομείς δραστηριοποίησης τους όπου κατέχουν ηγετικές θέσεις.

Κ.Σ