Η FINNLINES παρέλαβε σήμερα 12/12, στο China Merchants Jinling Shipyard, στο Weihai της Κίνας, το FINNCANOPUS, το δεύτερο από τα δύο πλοία ro-pax της σειράς Superstar. Το FINNCANOPUS έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα δρομολόγια του, στη γραμμή μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας (Naantali–Långnäs–Kapellskär), τον Φεβρουάριο του 2024.

Τα νέα πλοία ro-pax αποτελούν μέρος του προγράμματος Green Newbuilding της FINNLINES ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο υβριδικά πλοία ro-pax και τρία υβριδικά πλοία ro-ro, όλα εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής, φιλική προς το περιβάλλον. Το πρώτο πλοίο Ro-pax Superstar, FINNSIRIUS, παραδόθηκε στη FINNLINES τον Ιούλιο και εισήλθε στη διαδρομή Naantali–Långnäs–Kapellskär τον Σεπτέμβριο του 2023. Το FINNCANOPUS μαζί με το FINNSIRIUS θα δρομολογηθούν στην ίδια διαδρομή, αναχωρώντας από το Naantali το βράδυ και από το Kapellskär το πρωί . Τα τρία υβριδικά πλοία ro-ro ξεκίνησαν τα δρομολόγια τους το καλοκαίρι του 2022.

Κλείνοντας να πούμε πως το FINNCANOPUS, που είναι κατηγορίας ICE CLASS, έχει μήκος 235m, πλάτος 33,3m και μπορεί να ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 20,5knots.Έχει γκαράζ 5200 lane meters και μπορεί να μεταφέρει 1100 επιβάτες στις 323 καμπίνες που διαθέτει.