Τη Δευτέρα 10/6/2024, το Mein Schiff 7 παραδόθηκε επίσημα στην TUI Cruises, στο φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku. Αυτό γιορτάστηκε σε μια επίσημη τελετή με προσκεκλημένους τους Wybcke Meier και Frank Kuhlmann, Διευθύνοντα Σύμβουλο και CFO της TUI Cruises, και Tim Meyer, CEO Meyer Turku.

“Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς που παραλάβαμε αυτό το πλοίο. Πριν από 10 χρόνια παραλάβαμε το πρώτο μας πλοίο της κατηγορίας Blu Motion εδώ στο Turku. Το Mein Schiff 3 ήταν η πρώτη νέα κατασκευή για την TUI Cruises και μέχρι το 2019 είχαμε κατασκευάσει συνολικά Έξι πλοία Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ναυπηγείο Meyer Turku για την άριστη συνεργασία και την ανάπτυξη του στόλου μας και είμαστε χαρούμενοι που τώρα πλέουμε στο Κίελο με το Mein Schiff 7 για να καλωσορίσουμε τους πρώτους επισκέπτες, δήλωσε ο Wybcke Meier, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises, στο Turku τη Δευτέρα.

Και ήδη το βράδυ είχε έρθει η ώρα: Το Mein Schiff 7 είχε τον πρώτο του κατάπλου στο Κίελο. Γιατί: Λίγο πριν μπει στο φιόρδ του Κιέλου, το υποδέχτηκε το Mein Schiff 1. Όταν η μεγάλη αδερφή καλωσορίζει τη μικρή στον πρώτο της κατάπλου στο Κίελο, είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους καλεσμένους, το πλήρωμα αλλά και για την SEEHAFEN KIEL GmbH & Co. KG.

“Μια ξεχωριστή μέρα στο Κίελο με τον πρώτο κατάπλου του νέου Mein Schiff 7 – και μια συνάντηηση των δύο πλοίων της TUI Cruises στο φιόρδ. Χαιρόμαστε που το PORT OF KIEL είναι το πρώτο λιμάνι που επισκέπτεται το τελευταίο της TUI Cruises πλοίο από το ναυπηγείο στο Turlu», ανέφερε ο Dr Dirk Claus, Διευθύνων Σύμβουλος του PORT OF KIEL. Το Mein Schiff 7 θα προσεγγίζει στην πρωτεύουσα της πολιτείας Schleswig-Holstein οκτώ και έντεκα φορές αντίστοιχα αυτή και την επόμενη σεζόν. Το PORT OF KIEL είναι μόνιμο λιμάνι του στόλου της TUI Cruises για περισσότερα από 15 χρόνια. Τα πλοία του στόλου έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας περισσότερες από 300 φορές τα τελευταία χρόνια.

Το Mein Schiff 7 είναι ένα πανομοιότυπο αδελφό πλοίο με το Mein Schiff 1 και το Mein Schiff 2, τα οποία παραγγέλθηκαν από τη ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Αμβούργο το 2018 και το 2019. Το νεότερο μέλος του στόλου, το Mein Schiff 7, αναχώρησε την Τετάρτη βράδυ για το πρώτο του Schnupperreise με καλεσμένους επί του σκάφους.

H τελέτη βάπτισης του Mein Schiff 7 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2024 στο Φιόρδ του Κιέλου.