Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «μυρίζει μπαρούτι» τις τελευταίες ημέρες αφού στην ισραηλινή δολοφονική επιχείρηση εξόντωσης και εθνοκάθαρσης του παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη τους, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και χώρες της Ε.Ε. αποστέλλουν η μια μετά την άλλη πολεμικά πλοία (αεροπλανοφόρα, φρεγάτες κλπ.) με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται σοβαρότατοι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής στην ευρύτερη περιοχή.

Το ιμπεριαλιστικό μπλοκ είναι ταγμένο στο πλευρό του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και από κοινού σχεδιάζουν ένα νέο ακόμη μεγαλύτερο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού.

Στις συνθήκες αυτές η απόφαση της «SEAJETS» να αποστείλει σήμερα στην περιοχή το Ε/Γ πλοίο  «CHAMPION JET 1» στην Χάιφα με σκοπό την μεταφορά ευρωπαίων υπηκόων από το Ισραήλ στην Κύπρο, αποτελεί ενέργεια που θέτει σε τεράστιο κίνδυνο το πλήρωμα!

Οι εφοπλιστικοί ισχυρισμοί περί  συνοδείας «προστασίας» των πλοίων αυτών από τον αμερικανικό στόλο πιστεύουμε ότι αυξάνει, πολλαπλασιάζει και δεν μηδενίζει την επικινδυνότητα αυτών των αποστολών.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αντί για επιλεκτική σύσταση στην Γάζα (επίπεδο ασφαλείας 3) οφείλει άμεσα μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να αποτρέψει οποιαδήποτε εφοπλιστική πρωτοβουλία για αποστολές ελληνικών Ε/Γ πλοίων στην φλεγόμενη και επικίνδυνη περιοχή. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για κάθε ελληνικό και ελληνόκτητο πλοίο.

Βάζουμε την ζωή των Ναυτεργατών πάνω από τα κέρδη των εφοπλιστών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ