Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει μετά το δολοφονικό σπρώξιμο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη του «Blue Horizon» σημειώνονται διάφορες επιθέσεις σε μέλη πληρωμάτων Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων τόσο σε πλοία του εσωτερικού όσο και στην γραμμή της Αδριατικής.

Πρόκειται για απαράδεκτο φαινόμενο το οποίο οφείλουμε να το καταδικάσουμε απερίφραστα και ταυτόχρονα να επισημάνουμε τις ευθύνες των Ναυτιλιακών εταιριών και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΕΝ που έως τώρα σιωπούν και αδρανούν και δεν έχουν βγάλει ούτε μια τυπική ανακοίνωση…

Ένα τέτοιο απαράδεκτο περιστατικό συνέβη προχθές στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Κύδων Παλάς» όπου επιβάτης απρόκλητα επιτέθηκε αρχικά φραστικά και ακολούθως χειροδίκησε εναντίον μέλους του πληρώματος καταστρώματος. Αυτός στο πλαίσιο των καθηκόντων του, κατεύθυνε οδηγό – επιβάτη προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητο του με ασφάλεια στο κυρίως γκαράζ του πλοίου.

Αναιτιολόγητα αυτός επιτέθηκε στον συνάδελφο μας με τρόπο προσβλητικό, υβριστικό και χυδαίο.

Στην συνέχεια εξήλθε του οχήματος και τον γρονθοκόπησε!

Πρόκειται για κρούσμα ωμής βίας που πέρα από την καταδίκη της ενέργειας οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι αρμόδιες λιμενικές αρχές οφείλουν και πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα ώστε τέτοια περιστατικά να μην συμβαίνουν.

Η μεμονωμένη εγκληματική συμπεριφορά 3- 4 ατόμων στο «Blue Horizon» δεν μπορεί να είναι το άλλοθι οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά φαινόμενα προσβολών – προπηλακισμών και βίας.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η ΠΝΟ αποδεικνύει στο Ναυτεργατικό κόσμο την πλήρη ανεπάρκεια της στην υπεράσπιση των πληρωμάτων!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ