Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση ΠΝΟ – ΣΕΕΝ στην οποία συμμετείχαν αντίστοιχες ομάδες προκειμένου να συζητήσουν σοβαρά, εκκρεμή προβλήματα που αφορούν κυρίως τα Ναυτεργατικά δικαιώματα στην Ακτοπλοΐα.

Αυτά είναι η επαναδιατύπωση των σχετικών άρθρων της ΣΣΕ περί διανυκτέρευσης, τα  express δρομολόγια και η καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών (δείτε στο επισυναπτόμενο τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ).

Σημειώνουμε ότι σε αυτά τα ζητήματα οι εφοπλιστές και οι Ναυτιλιακές εταιρίες της Ακτοπλοΐας  είτε τα αμφισβητούν, είτε τα καταστρατηγούν και σε ορισμένες περιπτώσεις τα έχουν καταργήσει!

Από αυτή την άποψη όπως έχουμε επαναλαμβανόμενα έχει τονίσει ως ΠΕΝΕΝ  η αποσαφήνιση πρέπει να γίνει μέσα από την ΣΣΕ ώστε να σταματήσει και η υπονόμευση τους.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΝΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. της ΠΝΟ υπέγραψε την ανανέωση της ΣΣΕ (2 ετών) έως το τέλος του 2024 χωρίς αυτά τα προβλήματα να έχουν επιλυθεί!

Εν μέσω της θερινής περιόδου  με τα Ακτοπλοϊκά πλοία να μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες και πολλές εκατοντάδες οχήματα, τα πληρώματα όλων των επιστασιών βιώνουν μια εργασιακή κόλαση χωρίς αρχή και τέλος!

Οι εφοπλιστές ανεβάζουν εντυπωσιακά την κερδοφορία  τους με τα πανάκριβα εισιτήρια και την αυξημένη κίνηση, ενώ οι Ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν την απροκάλυπτη υπονόμευση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.

Όπως πληροφορούμαστε κατά την συνάντηση ΠΝΟ – ΣΕΕΝ στα επίμαχα προβλήματα οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ όχι μόνο δεν έδωσαν καμία ουσιαστική και δεσμευτική απάντηση αντίθετα «πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα» μιλώντας για άλλα ζητήματα που κατά την γνώμη τους χρειάζεται η κοινή παρέμβαση των δυο πλευρών προς κυβέρνηση και ΥΕΝ…

Με την τακτική αυτή «αγοράζουν» κρίσιμο χρόνο ώστε να περάσει και αυτός ο μήνας χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις και λύσεις στα Ναυτεργατικά προβλήματα!

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση και καλεί τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να επιβάλουν με τον αγώνα τους τον απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα τους!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ


Εγγ Η θέση της ΠΕΝΕΝ για επαναθεμελίωση διανυκτερεύσεων express δρομολογίων και άλλων Ναυτεργατικών δικαιωμάτων στις ΣΣΕ