Αρκετά περιπετειώδες υπήρξε το πρώτο ταξίδι της σαιζόν για το NAXOS JET.

Το καταμαράν, από σήμερα, αντικαθιστά το SUPERJET, στο καθημερινό πρωινό δρομολόγιο, από Πειραιά για Μύκονο, Νάξο και Σαντορίνη. Όμως οι πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο δρομολόγιο αυτό.

Συγκεκριμένα το NAXOS JET, έφτασε στη Μύκονο στις 11:30΄ και απέπλευσε μία ώρα αργότερα για τη Νάξο, με απόφαση του πλοιάρχου του, καθώς το λιμεναρχείο Μυκόνου, του ανακοίνωσε, ότι οι άνεμοι είχαν δύναμη 8 με 9 Μποφώρ στην περιοχή όπου επρόκειτο να συνεχίσει το πλοίο το δρομολόγιό του.

Όμως πριν ολοκληρώσει το NAXOS JET τον διάπλου του στενού Μυκόνου –Δήλου, οι καιρικές συνθήκες  κατέστησαν ακόμη πιο δυσμενείς, με αποτέλεσμα αμέσως μετά το Σφοντήλι, ( την νοτιότερη από τις βραχονησίδες που βρίσκονται ανατολικά της Δήλου),  το NAXOS JET να αναστρέψει την πορεία του και να κατευθυνθεί στο ασφαλές και υπήνεμο λιμάνι της Σύρου όπου και έδεσε με ασφάλεια στις 14:10΄, εν αναμονή της ύφεσης των καιρικών φαινομένων.

UPDATE : Τελικά το NAXOS JET απέπλευσε στις 18:40΄από το λιμάνι της Σύρου και κατευθύνεται προς την Σαντορίνη, τελευταίο λιμάνι του περιπετειώδους δρομολογίου του, όπου αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 22:00΄,παρακάμπτοντας  τη Νάξο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να υφίστανται στο νησί αυτό.

Κείμενο-Φωτογραφίες : Χριστίνα Δρακάκη

Photo : Christina Drakaki