Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12513 σε ύφαλο 3 ν.μ. περίπου νοτίως λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένες Σέριφου – Σίφνου – Κιμώλου και Μήλου.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα και αποβίβασε με ασφάλεια 90 επιβάτες, 22 ΙΧΕ και 07 Δ/Κ. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους, με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε ρήγμα κατά το διάμηκες της δεξιάς πλευράς όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων η οποία και αντιμετωπίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και απάντληση υδάτων με χρήση αντλιών του πλοίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου. Από το συμβάν δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα και υλικά μέσα απορρύπανσης από τον οικείο φορέα διαχείρησης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 225 Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων) και 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία).