Νάπολη 30/5/2023: Στην παραγγελία δύο ακόμη νέων πλοίων Pure Car & Truck Carrier (PCTC) προχώρησε ο όμιλος GRIMALDI, πριν απο λίγες ημέρες, μετά την συμφωνία που είχε υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο, με την Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Company Limited (SWS) και την China Shipbuilding Trading Company Limited (CSTC) – δύο εταιρείες που ανήκουν στην China State Shipbuilding Corporation Limited (CSSC) – για την κατασκευή πέντε πλοίων PCTC.

Με μήκος 200 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα και χωρητικότητα φόρτωσης 9.000 CEU (Car Equivalent Units), τα νέα πλοία έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά electric and fossil fuel οχημάτων (αυτοκίνητα, SUV, φορτηγά κ.λπ.) καθώς και για άλλους τύπους βαρύ φορτίων. Θα είναι από τα πρώτα πλοία εξοπλισμένα με νέο τύπο ηλεκτρονικού κινητήρα, του οποίου η ειδική κατανάλωση είναι από τις χαμηλότερες στην κατηγορία του. Χάρη στα συστήματα μείωσης των εκπομπών τους, οι νέες μονάδες θα συμμορφώνονται με τα πιο αυστηρά όρια που έχουν θεσπιστεί σε διεθνές επίπεδο για τις εκπομπές CO2, NOx και SOx.

Η παράδοση των δύο πρόσφατα παραγγελθέντων PCTC έχει προγραμματιστεί για το 2026. Όπως και τα πέντε αδελφά πλοία τους, θα αναπτυχθούν σε ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής, Εγγύς και Άπω Ανατολής, για να καλύψουν τις μεταφορικές απαιτήσεις των φορέων της αυτοκινητοβιομηχανίας.