Το δρόμο για τα ναυπηγεία στο Πέραμα πήρε το απόγευμα της Τρίτης το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά στο γκαράζ πριν από λίγες ημέρες.

Στον προβλήτα της Ε12 της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά παρακολούθησαν τη διαδικασία απομάκρυνσης του πλοίου με τη συνδρομή ρυμουλκών ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαντορινιός: «Προς επισκευή απομακρύνθηκε από το λιμάνι του Πειραιά, σήμερα το Ελ. Βενιζελος, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ασφαλούς κατάπλου του πλοίου, απεγκλωβισμού των επιβατών- χωρίς κανέναν τραυματισμό – και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, στο πλήρωμα, στην Πολιτική Προστασία κ στους εργαζόμενους του ΟΛΠ για τις προσπάθειές τους».

Yπενθυμίζεται πως απο τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η προανάκριση για το περιστατικό από το Λιμεναρχείο Πειραιά