Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τα μέλη και τους εκπροσώπους των λιμένων, που παρευρέθηκαν ενόψει και του αυριανού συνεδρίου  με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα:

Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών», που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι ιδιωτικών φορέων) του ενταγμένου προγράμματος CENTAVROS που χρηματοδοτείται κατά 85% από τον Φάκελο Συνοχής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» στον άξονα προτεραιότητας CEF-T-2021-COMPGEN, για την “Αναβάθμιση Υποδομής, Διασυνδεσιμότητας και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας του Λιμένα Βόλου”.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Κωνσταντίνος Τζήμος.

Τα μέλη εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την παρουσία της ΕΛΙΜΕ στη φετινή διεθνή έκθεση Ποσειδώνια 2024, καθώς και για το περίπτερο το οποίο προσέλκυσε πάνω από 1.000 άτομα κι ενημερώθηκαν για τις επόμενες δράσεις της Ένωσης Λιμένων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κρουαζιέρα και στο ISPS, ενώ συζήτηση έγινε και ενόψει της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και την παρουσία της ΕΛΙΜΕ και των λιμένων.

 Στη συνεδρίαση παρενέβη διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Γεώργιος Κουμπενάς, που τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι, τελευταία φορά η ΕΛΙΜΕ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο 2022 στο λιμάνι του Βόλου και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων, βρέθηκαν ξανά στην όμορφη πόλη του Βόλου.  Μέλη της ΕΛΙΜΕ, είναι 13 Ελληνικοί Οργανισμοί Λιμένων Ελλάδας που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε ) και 13 Λιμενικά Ταμεία (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου).

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε παρουσίαση του ρυμουλκού  “STAR Z”, το οποίο από σήμερα και στο εξής θα εδρεύει στο λιμάνι του Βόλου, εκτελώντας καθήκοντα ασφαλείας στα λιμάνια Βόλου, Αλμυρού και Αγριάς. Το σκάφος είναι νεότευκτο, ναυπηγήθηκε το 2023, έχει στατική δύναμη έλξης 50τ. κι υψηλές δυνατότητες κατάσβεσης πυρκαγιών (πυροσβεστική ικανότητα κλάσης 1). Τα μέλη της ΕΛΙΜΕ υποδέχθηκαν ο ιδρυτής του Ομίλου Ναυτιλιακών Εταιρειών Zouros Group, Νικόλαος Ζούρος και ο Σταύρος Ζούρος, ενώ στους παρευρισκόμενους έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες του ρυμουλκού κι επίδειξη του ρυμουλκού εντός του λιμένα Βόλου.