Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα την Πέμπτη 10/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το πρωί στα ηπειρωτικά, στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στo Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το απόγευμα στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» για τον σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων. Στο Χάρτη 1 παρουσιάζονται οι συνθήκες του οδικού δικτύου το μεσημέρι της Πέμπτης 10/12, όπου με μπλε και μωβ αποχρώσεις φαίνονται τα τμήματα του δικτύου όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χάρτης 1. Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας το μεσημέρι της Πέμπτης 10/12

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους και στην Αττική, κατά το διάστημα από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζεται χαρακτηριστικά η κατανομή της βροχής που αναμένεται κατά το τρίωρο 11:00 – 14:00 της Πέμπτης 10/12.

Χάρτης 2. Η κατανομή της βροχής που αναμένεται στην Αττική κατά το τρίωρο 11:00 – 14:00 της Πέμπτης 10/12

Στην ενότητα «METEONOW» μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας αναφορές σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχής που βρίσκεστε, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην καταγραφή τους, όσο και στην ενημέρωση του πληθυσμού.