7 μήνες μετά την πρώτη άφιξη του ANDROS QUEEN, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η παρέα του www.ellinikiaktoploia.net επισκέπτεται το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των εργασιών σε αυτό.

Με ολικό μήκος 134 μ. πλάτος 21 μ. βύθισμα 5,70 μ., ολική χωρητικότητα 7.005 τον., δυνατότητα μεταφοράς 390 ΙΧ ή 90 Φ/Γ, 1400 επιβάτες και ταχύτητα 22 κόμβων, το ANDROS QUEEN σίγουρα θα στολίζει τις Κυκλάδες και θα εξυπηρετεί τα νησιά μας, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη, καλύπτοντας τις εφοδιαστικές και συγκοινωνιακές τους ανάγκες.

Το πλοίο μετά την μετασκευή του θα διαθέτει στο Deck 8 καμπίνες επιβατών με 106 κρεβάτια, ενώ στο Deck 7 που θα είναι όλοι οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι θα υπάρχουν σαλόνια διακεκριμένης & οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, κ.α. Επίσης θα προστεθούν βάρκες και γενικά θα είναι ένα πλοίο που παρόλο που θα δρομολογηθεί απο την Ραφήνα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τις περισσότερες γραμμές του Αιγαίου.

Το Ναυπηγικό γραφείο που έχει αναλάβει το project είναι του κ. Θανάση Κοπούκη ενώ το  αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει θα είναι αυτό του κ.Τάκη Δρακάτου

Στη μετασκευή συμμετέχουν η VDN IPPOKAMPOS για τα εσωτερικά και τις καμπίνες , η ΑΝΤΩΣΗ για τον αερισμό και τον κλιματισμό , η ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ Σ. για τα ελασματουργικά , η ΝΑΥΤΕΧΝΙΚΑ – Ε.Β. ΣΑΚΑΝΤΑΝΗ Κ ΣΙΑ ΟΕ για τις μηχανολογικές εργασίες  και η ΑΛΦΑ για τις σωληνουργικές εργασίες.

Όλο το safety του πλοίου , σωστικός και πυροσβεστικός εξοπλισμός τοποθετούνται καινούρια , καθώς επίσης και όλα τα μέσα πυροπροστασίας ( μονώσεις παράθυρα Α0, fire detection)

Να πούμε πως ο πρώτος δεξαμενισμός του πλοίου στην Ελλάδα θα γίνει, εκτός απροόπτου, στις 16/1/2023, στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ του Ο.Λ.Π.

Να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου, τον CSO της GOLDEN STAR FERRIES κ.Ηλία Γρηγοράτο καθως και τον Ύπαρχο του ANDROS QUEEN Cpt Νίκο Περαντινό για την άδεια, την επίσκεψη και την φιλοξενία στο πλοίο.

Andros Queen-Construction 11/03/2023
Αναζήτηση...