Η επόμενη μέρα από την εναλλαγή της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, σηματοδοτεί την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης της ΝΔ, με την ένταση της επίθεσης για τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ταυτόχρονα πρόσθετα προνόμια σε εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες.

Ο υπουργός ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, προδιέγραψε το χτύπημα των ΣΣΕ και την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. Στους ναυτεργάτες με τον ν.4262/2014 με κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπονται συμβάσεις εργασίας, που μπορούν να διαμορφώσουν «Ενώσεις Προσώπων» των εταιρειών δυσμενέστερες από τις ΣΣΕ.

Σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) σχεδιάζεται με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Αυτή την πολιτική που λεηλάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία την υπηρέτησαν διαχρονικά οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κά, με τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, με περικοπές στις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση. Με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016, ελάχιστοι ναυτεργάτες έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 384 – 721ευρώ, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η απροκάλυπτη παρέμβαση σε συνεργασία με την εργοδοσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στυλοβάτη τους τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), που ο υπουργός εργασίας κ.Βρούτσης δεν ξέχασε να τους υπερασπιστεί με δηλώσεις του.

Να μην τολμήσουν!!!

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση στα σωματεία, καμία επιβολή σιγής νεκροταφείου. Θα βρουν μπροστά τους, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους. Τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και δεν τα παραδίδουμε στα φερέφωνα του κεφαλαίου.

Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, για την ανάπτυξη αγώνων στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ