Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Growthfund (Υπερταμείο) – The National Fund of Greece, ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Ταμείου και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΕΚΕΒ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης Giannis Plakiotakis, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Evangelos Kyriazopoulos, Ph.D., ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Dimitris Politis, ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Grimaldi Euromed, Emanuele Grimaldi, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Gregory D. Dimitriadis, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών, Λουκάς Σιγάλας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Συμμετοχών Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., Paul Kyprianou.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε: «Η αξιοποίηση του λιμανιού με τη συμμετοχή ενός επενδυτικού σχήματος διεθνούς εμβέλειας με μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση λιμενικών υποδομών, θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής και στην καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως βασικού κόμβου μεταφοράς και επικοινωνίας με τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη».