Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1996, με αποστολή, να αναπτύξει τη Σιγκαπούρη, ως κορυφαίο παγκόσμιο κομβικό λιμάνι και διεθνές θαλάσσιο κέντρο (IMC), και να προωθήσει και να διαφυλάξει τα στρατηγικά θαλάσσια συμφέροντα της Σιγκαπούρης.

Το MPA είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη λιμενική και θαλάσσια ανάπτυξη της Σιγκαπούρης, αναλαμβάνοντας τους ρόλους της λιμενικής αρχής, του λιμενικού ρυθμιστή, του λιμενικού σχεδιασμού, του πρωταθλητή IMC και του εθνικού εκπροσώπου της ναυτιλίας.

Η MPA συνεργάζεται με τη βιομηχανία και άλλους οργανισμούς για να ενισχύσει την ασφάλεια, την προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος στα λιμενικά ύδατα, να διευκολύνει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των λιμένων, να επεκτείνει το σύμπλεγμα θαλάσσιων βοηθητικών υπηρεσιών και να προωθήσει την ανάπτυξη της θαλάσσιας R&D και το ανθρώπινο δυναμικό.

Παμε όμως να δούμε μέσα από το παρακάτω video, το λιμάνι της Σιγκαπούρης, ένα από τα πιο πολυάσχολα λιμάνια μεταμόρτωσης και διακίνησης αγαθών στο κόσμο.