Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

11.000 υπογραφές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, καθώς έφτασε τον αριθμό των 11.000 ατόμων η συλλογή υπογραφών, με αίτημα να συνδεθεί η Κύπρος αρχικά με λιμάνια της Ελλάδας και σταδιακά και με άλλα λιμάνια της Μεσογείου.

Οι υπογραφές μαζεύονται μέσω της ιστοσελίδας www.avaaz.org η οποία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στη φιλοξενία ψηφισμάτων πολιτών και η συλλογή συνεχίζεται, αποσκοπώντας στο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πίεσης προς τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών, η οποία διακόπηκε πριν από 18 χρόνια.

Σημειώνεται ότι το διαδικτυακό ψήφισμα είναι μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και ιταλικά) και απευθύνεται στους δημάρχους Λεμεσού και Πειραιά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη καθώς και στον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων.

Η ομάδα πρωτοβουλίας υποστηρίζει ότι η λειτουργία τακτικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου – και σε μεταγενέστερο στάδιο από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της Μεσογείου – θα έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη μεταξύ των οποίων η αύξηση των τουριστών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο ανταγωνισμός των ακτοπλοϊκών και των αεροπορικών εταιρειών και κατ΄επέκταση η μείωση των τιμών των εισιτηρίων.

Επιπρόσθετα υποστηρίζεται ότι θα επιφέρει οικονομικά οφέλη σε όλα τα νησιά και περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά. Αναφέρεται ότι οι Κύπριοι θα μπορούν να μεταβαίνουν απευθείας στον προορισμό τους και με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να επιθυμείται επηρεασμός των συμφερόντων αυτών. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας, επιπλέον, θεωρούν ότι με την ευκαιρία των έργων που εκτελέστηκαν σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ενταχθούν και δρομολόγια από και προς Κύπρο.

Μια τέτοια εξέλιξη αναφέρουν, σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, η δημιουργία ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα ελληνικά λιμάνια και τη Λεμεσό, θα ανακουφίσει οικονομικά αρκετά άτομα, παρέχοντας τους θέσεις εργασίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Καταληκτικά επισημαίνεται ότι με τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην πόλη της Λεμεσού όπως το καζίνο, που θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη κ.α., θα καταστεί επιτακτικότερη η ανάγκη της σύνδεσης του νησιού με διάφορα λιμάνια της Μεσογείου, ούτως ώστε οι τουρίστες και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι να μεταβαίνουν και μέσω θαλάσσης στον προορισμό τους.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,426ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα