Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

1994-2020: 26 χρόνια μετά την παράδοση του EUROTUNNEL, την υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από το Στενό της Μάγχης, πάμε να δούμε πως κατασκευάστηκε αυτό το μεγάλο έργο (VIDEO)

Στις 6 Μαΐου 1994, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν και η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ εγκαινίαζαν ένα τεχνικό έργο το οποίο γενιές Ευρωπαίων ονειρεύονταν να κατασκευάσουν: την υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από το Στενό της Μάγχης, το περίφημο Eurotunnel.

Το τούνελ που θα ένωνε υποθαλάσσια την ηπειρωτική Ευρώπη με τη Βρετανία είχε ονειρευτεί ο Μέγας Ναπολέων σε μια προσπάθεια να νικήσει τον μεγάλο εχθρό τότε της Γαλλίας. Εναν αιώνα αργότερα, Βρετανία και Γαλλία θα δημιουργούσαν μια από τις πιο στενές συμμαχίες, την Αντάντ, και μέσω αυτής θα πορεύονταν μαζί σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Και έπειτα, μισό αιώνα μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε επιτέλους η ένωση, μέσω της περίφημης σήραγγας.

Το Eurotunnel έχει μήκος 50,5 χιλιόμετρα και εργάστηκαν συνολικά 13.000 εργάτες για την ολοκλήρωση αυτού του τεχνολογικού επιτεύγματος. Στο παρακάτω video πάμε να δούμε πως κατασκευάστηκε το έργο αυτό.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,578ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
658ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα