Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

24/9 : Ενημέρωση για την πορεία της αντιρρύπανσης του Σαρωνικού

Μετά την  συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίστηκαν οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές και νότιες ακτές της νήσου Σαλαμίνας χωρίς να βρεθούν ίχνη ρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίστηκαν εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.
Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνεργείο συνολικά είκοσι (20) ατόμων καθώς και έντεκα ()11 δόκιμοι Λιμενοφύλακες, ενώ παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Στην ευρύτερη περιοχή επιχείρησαν αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της αναδόχου εταιρείας.
Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνεργείο συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων, βυτιοφόρο όχημα και πλυστικό μηχάνημα.
Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο συνολικά εξήντα έξι (66) ατόμων, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και πλυστικά μηχανήματα.
Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνεργείο σαράντα δύο (42) ατόμων και δύτες, πραγματοποιήθηκαν εργασίες από δύο (02) αντλίες, πέντε (05) πλυστικά μηχανήματα και δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή επιχείρησαν αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της αναδόχου εταιρείας.
Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ομοίως και στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου.
‘Ολα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.

Γνωρίζεται επίσης ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι (06) αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, έξι (06) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με συνολικά διακόσια ογδόντα εννέα (289) άτομα.

Να σημειωθεί ότι με βάση την ενημέρωση της εταιρίας που έχει αναλάβει την απάντληση του φορτίου από το βυθισμένο “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, η οποία πραγματοποιείται από το δεξαμενόπλοιο “ΣΥΡΟΣ”, έχουν απαντληθεί κατά προσέγγιση μέχρι στιγμής ογδόντα (80) κυβικά μέτρα φορτίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα