Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

25 Ιουνίου – Ημέρα του Ναυτικού

Όπως κάθε χρόνο από το 2010 και μετά, έτσι και φέτος την 25η Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, την οποία καθιέρωσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ως ένδειξη εκτίμησης της κοινωνίας στην προσφορά των ναυτικών.

Το ναυτικό επάγγελμα έχει πολλές ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τις εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί, καθώς το πλοίο αποτελεί ταυτόχρονα χώρο εργασίας αλλά και χώρο διαβίωσης τους, προσδίδοντας στο επάγγελμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκη ειδικής προστασίας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της διεθνούς νομοθεσίας, η διαχείριση του σύγχρονου πλοίου απαιτεί ναυτικούς άρτια εκπαιδευμένους, με όσο το δυνατό περισσότερες δεξιότητες και προσόντα. Στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των ναυτικών συμβάλει και η HELMEPA με τα Επιμορφωτικά της Προγράμματα που ανανεώνονται κάθε χρόνο, όπως και με την εκπαίδευση σε Προσομοιωτή Γέφυρας που προσφέρει στους αξιωματικούς ΕΝ των εταιρειών Μελών της.

Για το 2018, ο IMO σε συνεργασία με το ISWAN “International Seafarers’ Welfare and Assistance Network” δίνει τη δυνατότητα στους ναυτικούς να πάρουν μέρος, με απλό τρόπο, σε Διαγωνισμό φωτογραφίας από μια τυπική ημέρα τους, σε ώρα εργασίας ή ξεκούρασης. Ειδική επιτροπή θα επιλέξει τις δύο φωτογραφίες που ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο το θέμα της φετινής Ημέρας του Ναυτικού που έχει επιλέξει ο IMO με τίτλο: «η ευημερία/καλή διαβίωση του ναυτικού». Τα βραβεία θα είναι μια κάμερα GoPro ή ένα iPad ή και τα δύο. Η προθεσμία είναι η 31 Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:https://dayoftheseafarerphotos.imo.org/.

Επίσης, όποιος επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος στη φετινή καμπάνια του ΙΜΟ, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα με τα hashtags “#SupportSeafarersWellbeing”και “#GoodDayatSea”.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια του IMO, ηλεκτρονική έρευνα και σχετικό video, είναι διαθέσιμα, στην παρακάτω ιστοσελίδα:http://www.imo.org/en/About/Events/dayoftheseafarer/Pages/Day-of-the-Seafarer-2018.aspx.

H HELMEPA εύχεται σε όλους τους ναυτικούς Χρόνια Πολλά και Ασφαλή Ταξίδια σε Ήρεμες Θάλασσες!

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα