Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

«Ανάσα» για το λιμάνι του Αθηνιού

Μια προσωρινή λύση, μέχρι να ξεκινήσει η πλήρης ανακατασκευή του λιμανιού της Σαντορίνης, δίνεται με την απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη, να υπογράψει την έγκριση επισκευής της προβλήτας επικίνδυνων φορτίων, από την οποία εξυπηρετούνται πλέον τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η κύρια προβλήτα του λιμανιού έχει βγει εκτός λειτουργίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 80.646,16 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αυτό αποτελείται από δύο σκέλη:

◼ Την επισκευή της κατεστραμμένης ανωδομής από καιρικές συνθήκες και υποσκαφές, την ορθή τοποθέτηση πλακών προστασίας ποδός του κρηπιδώματος της περιοχής επικίνδυνων φορτίων και την πιθανή συμπλήρωση με νέα τμήματα.

◼ Την ανακατασκευή της ράμπας και την τοποθέτηση σιδηροδοκών στο σώμα της ανωδομής για την προστασία της από την καταπόνηση που προκαλούν οι πόρτες των πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016 παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην προβλήτα όπου έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Τον Φεβρουάριο του 2018 έπειτα από μια έντονη κακοκαιρία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στην προβλήτα επικίνδυνων φορτίων. Λίγες μέρες μετά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστό ότι ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης ενέκρινε τη δέσμευση ποσού 8.400.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του λιμανιού της Σαντορίνης μαζί με σχετικές υποθέσεις σε άλλα 4 λιμάνια της χώρας εστάλησαν από τον Χρήστο Λαμπρίδη στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

efsyn.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα