Πριν από εννέα χρόνια, το Stena Germanica έγινε το πρώτο πλοίο στον κόσμο που κινείται με μεθανόλη. Τώρα είναι καιρός τα δύο υπεργρήγορα πλοία, SUPERFAST VII και SUPERFAST VIII, που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή μεταξύ Cairnryan (Σκωτία) και Μπέλφαστ (Βόρεια Ιρλανδία) να μετατραπούν και να προσαρμοστούν για ένα μέλλον χωρίς απολιθώματα.

«Αυτός είναι ένας τρόπος να τροποποιήσουμε την υπάρχουσα χωρητικότητα μας και να βελτιώσουμε την ενεργειακή τους απόδοση. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή νέων πλοίων χρειάζονται χρόνια και αυτές είναι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε τώρα. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε παράλληλα με τον σχεδιασμό για νέα πλοία. Εναρμονίζεται με τη στρατηγική μας να ενεργούμε τώρα για να κερδίσουμε αύριο», λέει ο Dennis Tetzlaff, Chief Operating Officer Fleet στη Stena Line.

Οι κινητήρες των Superfast VII και VIII είναι παρόμοιου τύπου με εκείνους της Stena Germanica που μετατράπηκε το 2015. Χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία από τη μετασκευή Stena Germanica, μπορούμε να τροποποιήσουμε τα πλοία Superfast αποτελεσματικά και αποδοτικά. Η μετασκευή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025 και στις αρχές του 2026 και θα παρασχεθούν πλοία αντικατάστασης για τη διαδρομή σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία επισκευής μας.