Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Α.Ν.Ε.Σ: Ενημέρωση σχετικά με την προσάραξη του ΠΡΩΤΕΥΣ

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα 05-01-2020 στις 18:15 τοπική ώρα, ο πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ Ν.Π. 4007 μας ενημέρωσε ότι το πλοίο κατά τον απόπλου του από τον λιμένα ΣΚΙΑΘΟΥ για ΛΙΜΕΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με 53 επιβάτες, 6 ΙΧ και 2 Φ/, προσάραξε με την πλώρη  στην βραχονησίδα ΔΑΣΚΑΛΟΝΗΣΙ που βρίσκεται στην είσοδο του λιμένα ΣΚΙΑΘΟΥ.

Άμεσα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήτοι Λ/Χ ΣΚΙΑΘΟΥ-Επιβάτες καθώς και ο οργανισμός πιστοποίησης σε θέματα Κλάσης και Αξιοπλοΐας του πλοίου ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ/RMRS.

Κατά το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή μέλους πληρώματος καθώς επίσης δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων στο πλοίο.

Όλοι οι επιβάτες του πλοίου έχουν μεταφερθεί και αποβιβαστεί ασφαλώς στον λιμένα ΣΚΙΑΘΟΥ με την συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ ΚΑΛΥΨΩ.

Στον λιμένα ΣΚΙΑΘΟΥ πλέει προς συνδρομή για εργασίες αποκόλλησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ ΝΠ 4007 το ρυμουλκό ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΧ το οποίο απέπλευσε από τον λιμένα ΒΟΛΟΥ περί την 20:00  και αναμένεται να καταφθάσει στον λιμένα ΣΚΙΑΘΟΥ περί την 23:30.

Επί του πλοίου επιβαίνουν μόνο τα 28 μέλη του πληρώματος.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,426ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα