Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αγκίστρι: Σε δημοπράτηση τα έργα στο λιμάνι

Σε δημοπράτηση των έργων στο λιμάνι του Αγκιστρίου, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο δήμος του νησιού, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του δημάρχου του νησιού Ιωάννη Αθανασίου και των κατοίκων φυσικά του Αγκιστρίου, που με την συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρχικά όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και εν συνεχεία να προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου.

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, εμφανίστηκαν 14 υποψήφιες ανάδοχες εταιρίες, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 2.215.000 ευρώ. Το έργο σύμφωνα με τους υπευθύνους είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για το Αγκίστρι, καθώς ο υφιστάμενος λιμένας είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες του νησιού, που ειδικότερα τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες.

«Η Περιφέρεια και η Π.Ε Νήσων έχει προγραμματίσει στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών για όλα τα νησιά ευθύνης της. Μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα λιμενικά έργα που έχουμε μεθοδικά προγραμματίσει», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε σχετικές δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

enikonomia.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα