Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αγρότες: Η Π.Ν.Ο. μας κρατάει σε ομηρία

Με αφορμή την απεργία της Ναυτικής Ομοσπονδίας οι εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, η απόφαση των συνεχόμενων απεργιών της ΠΝΟ έχει επηρεάσει άμεσα τα εισοδήματά τους, αφού δε μπορούν να πουλήσουν τα προιόντα τους. Για το λόγο αυτό ζητούν από τη Ναυτική Ομοσπονδία να να διατηρήσει κάποιες ακτοπλοικές γραμμές εκτός στάσεων εργασίας ώστε να μπορούν και αυτοί να διακινήσουν τα προιόντα τους.

Οι αγρότες προτείνουν να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση. Υπενθύμίζουν ακόμα πως η περιοχή της Ιεράπετρας έχει κηρυχτεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο και οι περιοχές Σητείας και Βιάνου.

Οι αγρότες δήλωσαν πως «Σεβόμαστε το δικαίωμα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ στην απεργία, αλλά δεν πρέπει να μας υποβάλλουν σε ομηρία και να καταστραφεί η παραγωγή και οι κόποι μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησαν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ»

Ο κ. Αρναουτάκης τοποθετήθηκε: «Σεβόμαστε τα δικαιώματα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ και των διεκδικήσεων τους» ενώ πρόσθεσε «Δεν πρέπει όμως να είναι σε ομηρία η Κρήτη και τα νησιά. Έχουμε τα αγροτικά προϊόντα, τους ανθρώπους, τον τουρισμό και σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανομβρία και υπάρχουν περιοχές στην Κρήτη που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφών. ‘Αρα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα των αγροτών με τον πιο θετικό τρόπο. Είναι αιτήματα όλων των κατοίκων της Κρήτης και των νησιών γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε να καταστρέφεται ο κόπος και το εισόδημα των αγροτών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε πάλι τα μεγάλα προβλήματα, να υπάρχει μεγάλη πίεση των αγροτών, γιατί δεν θα μπορούν να πωλήσουν τα προϊόντα τους. Εμείς από την πλευρά τη δική μας μαζί και με όλους τους Δημάρχους θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση.

O περιφερειάρχης Κρήτης απεύθυνε «Παράκληση στην ΠΝΟ από την Περιφέρεια και τους αγρότες της Κρήτης να δουν με διαφορετική ματιά το πρόβλημα».

Ο κ. Αρναουτάκης θα έχει απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και αναμένεται να οριστεί συνάντηση για αύριο στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του κ. Αρναουτάκη με τους Δημάρχους και τους αγρότες της Κρήτης.

dikaiologitika.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα