Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αίτημα SAOS FERRIES προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης περί γνωστοποίησης εργασιών σε λιμένες

Προς: Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

Εμπορικός Λιμένας
681 32, Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 25510 26251 / 28463
Fax.: 25510 26485

 

E-mail: [email protected]

Θέμα: Αίτημα γνωστοποίησης προγραμματισμένων εργασιών της Ο.Λ.Α. Α.Ε. στους λιμένες Καμαριώτισσας, Θέρμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.

Κύριοι/ες,

Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με αντικείμενο την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, εκ μέρους μας:

α) ανακοινώθηκε η επικείμενη δρομολόγηση δύο (2) νεότευκτων ταχύπλοων  επιβατηγών πλοίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, ταυτόχρονα με τα δύο (2) Ε/Γ – Ο/Γ πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ & ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

β) επισημάνθηκαν για πολλοστή φορά, οι δυσμενέστατες έως και σήμερα επικρατούσες συνθήκες στους λιμένες Καμαριώτισσας και Θέρμων Σαμοθράκης.

Η ανωτέρω απόφασή μας για την εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης με τέσσερα (4) συνολικά πλοία από το ερχόμενο καλοκαίρι του 2017 ταυτίζεται με την έμπρακτη υλοποίηση της βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και δεν στηρίζεται σε προβλέψεις ανάλογης αύξησης της επιβατικής κίνησης. Γνωρίζουμε εξάλλου πως η εν λόγω ενέργειά μας  θα επιφέρει αύξηση αποκλειστικά και μόνο στα λειτουργικά μας έξοδα.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζουμε πως οι λιμενικές εγκαταστάσεις στους λιμένες Καμαριώτισσας, Θέρμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, δεν θα αποτελέσουν τον εξωτερικό και μη ελεγχόμενο εξ ημών παράγοντα, ο οποίος θα καταστήσει τα υπό δρομολόγηση πλοία ανενεργά και την σχετική επένδυσή μας άνευ αντικειμένου.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν την παρέλευση διμήνου από την ανωτέρω σύσκεψη, παρουσία του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου της Ο.Λ.Α. Α.Ε., αφετέρου δε της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται από την επικείμενη παρουσία δύο (2) επιβατηγών – οχηματαγωγών και τριών (3) συνολικά ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη από το καλοκαίρι του 2017, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τις όποιες ενέργειες – εργασίες έχετε προγραμματίσει, καθώς και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σχετικά με τα κάτωθι:

 1. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και προς παροχή δυνατότητας εισόδου και ελλιμενισμού των Ε/Γ – Ο/Γ και ταχύπλοων Ε/Γ πλοίων σε επιπλέον θέσεις από την συνηθισμένη του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.
 2. Διάνοιξη και εκβάθυνση λιμένα Θέρμων προς παροχή δυνατότητας πρόσδεσης, επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών και ελλιμενισμού του συνόλου των ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων.
 3. Κατασκευή και εγκατάσταση ικανού αριθμού ραμπών (σταθερών ή πλωτών) σε αμφότερους τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για την απρόσκοπτη από/επιβίβαση επιβατών από τα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη, ανεξαρτήτως της μεταβαλλόμενης στάθμης θαλάσσιου ύδατος εντός των λιμένων.
 4. Κατασκευή χώρων αναμονής επιβατών σε Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολη, για την παροχή αυτονόητης προφύλαξης από κακοκαιρία και έντονα φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναμένουμε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Για την Saos Ferries,

Φώτης Μανούσης

Κοιν:

 1. κ. Γεώργιο Καΐσα, Βουλευτή Ν. Έβρου
 2. κα. Νατάσα Γκαρά, Βουλευτή Ν. Έβρου
 3. κ. Δημήτριο Ρίζο, Βουλευτή Ν. Έβρου
 4. κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, Βουλευτή Ν. Έβρου
 5. κ. Χρήστο Μέτιο , Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
 6. κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου
 7. κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
 8. κ. Αθανάσιο Βίτσα, Δήμαρχο Σαμοθράκης
 9. Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης
 10. Α’ Λ.Τ. Σαμοθράκης
 11. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

irineossamothraki.blogspot.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,671ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα