Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Λεμεσός, ιδανικότερη επιλογή

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες από πλευράς Λάρνακας, ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός πως ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή της εταιρείας που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο ευνοεί τη Λεμεσό.

Η επίσημη θέση μας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του ψηφισματος, το οποίο έλαβε πάνω από 12 χιλιάδες υπογραφές, είναι το δρομολόγιο να λειτουργεί από τη Λεμεσό προς Πειραιά, γιατί έχει και αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των «συνδιεκδικητών».

Ως γνωστόν το λιμάνι της Λεμεσού είναι το μεγαλύτερο του νησιού και ένα από τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά της Μεσογείου.

Η Λεμεσός είναι το κατάλληλο λιμάνι για τη σύνδεση αυτή, όχι μόνο γιατί διαθέτει τις νέες αίθουσες αναμονής/υποδοχής επιβατών, αλλά και η τοποθεσία της πόλης την καθιστούν πιο βιώσιμη (τιμή, απόσταση) για την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Η πόλη της Λεμεσού τα τελευταία χρόνια δέχεται τις μεγαλύτερες επενδύσεις του νησιού και είναι αδιανόητο να μην έχει έστω ένα τρόπο σύνδεσης (επιβατών) με το εξωτερικό.

Παράλληλα τα έργα(οδικό δίκτυο) που γίνονται στη δυτική Λεμεσό για αμεσότερη σύνδεση κέντρου πόλης-νέου λιμανιού, θα κάνει τις μετακινήσεις ευκολότερες για τους αφιχθεντες, και δεν θα δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα έναντι του λιμανιού Λάρνακας.

Ευελπιστούμε λοιπόν πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, θα λειτουργεί μέσω Λεμεσού … σαν άλλοτε.

Γιάννης Δανιήλ
Δημιουργός ψηφίσματος ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα