Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Υπογραφές για συνεργασία με το λιμάνι «Καντόνια»

Μνημόνιο συνεργασίας με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου στην διακίνηση των εμπορευμάτων το Καντόνια στην Κίνα , υπέγραψε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το μνημόνιο υπέγραψαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης οι δυο πρόεδροι και διευθύνοντες Σύμβουλοι , Χρήστος Δούκας και Li Quan zhan αντίστοιχα.Η συμφωνία σκοπεύει να διανείμει την καλύτερη πρακτική και εξειδίκευση σχετικά με την διαχείριση και την λειτουργία του λιμένα, ενισχύοντας την επικοινωνία και την συνεργασία σε επενδύσεις. Επίσης στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, ανταλλαγή προσωπικού, αποτελεσμάτων και πληροφοριών στο εμπόριο και τις μεταφορές ,με σκοπό την βελτίωση των δυνατοτήτων του λιμένος προς το συμφέρον της τοπικής οικονομίας.

Οι δυο πλευρές θα εφαρμόσουν εις βάθος σχέδια συνεργασίας στους παρακάτω τομείς α) επικοινωνία και επισκέψεις.Θα επιδιώξουν να υποστηρίξουν η μια την άλλη στην δημιουργία γραφείων αντιπροσώπευσης και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων. Επίσης θα ενθαρρύνουν ένα πρόγραμμα επισκέψεων ώστε να προωθήσουν την συνεργασία σε πι κοίλους τομείς όταν κριθεί κατάλληλο, συμπεριλαμβανομένου μεταφορές προϊόντων ,βιομηχανίες και πολιτισμού λιμένος.2) ανταλλαγή πληροφοριών. Οι δυο πλευρές θα καθιερώσουν ένα μηχανισμό ανταλλαγής ,ώστε να υπάρχει αμοιβαία τακτική ενημέρωσης σχετικά με την εκάστοτε ανάπτυξη λιμένος.3) εκπαίδευση ταλαντούχων .Οι δυο πλευρές θα φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα εκπαίδευσης που αφορά τους (ειδικούς) διοίκησης και τους ειδικούς τεχνικών θεμάτων παρουσιάζοντας η μια στην άλλη τις σχεδιαζόμενες ανταλλαγές των ειδικών διοίκησης. Θα εφαρμοσθούν φιλικές ανταλλαγές σε γενικά πεδία εξειδίκευσης ,όπως μηχανήματα φόρτωσης ,εκφόρτωσης, εξοπλισμός, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, μηχανική ασφαλείας, εφαρμογές πληροφοριών τεχνολογίας καθώς επίσης και ανταλλαγή απαραίτητων αγαθών μαθαίνοντας και δουλεύοντας μαζί για την κοινή ανάπτυξη.4) πράσινο λιμάνι. Οι δυο πλευρές θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του πράσινου λιμένος και θα επιβλέψουν την συνεργασία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση ρύπων λιμένος.

« Από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν φαίνεται καθαρά ότι, υπάρχουν δυνατότητες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που ήταν κρυμμένες. Αναγνώρισαν ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο στην διακίνηση εμπορευμάτων που ξεκινούν από την Κίνα και καταλήγουν στην Ευρώπη και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ .Δούκας και υπογράμμισε πως «με αυτήν την συνεργασία το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη διακίνησης προϊόντων.»
«Δεσμευτήκαν να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε σε ότι, αφορά το μοντέλο της ανάπτυξης του λιμένα με τον Δημόσιο χαρακτήρα του φορέα Διαχείρισης, (του ΟΛΑ δηλαδή,) αλλά με παρόχους υπηρεσιών που μπορεί να είναι επενδυτές ιδιώτες, η οποιαδήποτε άλλοι επιθυμούν να επενδύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,» είπε ο κ.Δούκας.«Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας είναι προς όφελος και των δυο πλευρών,» σχολίασε ο πρόεδρος του λιμανιού της Καντόνα Li Quan zhan και υπογράμμισε πως «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέχει μια πολύ σημαντική γεωγραφική θέση.»
Τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης ο οποίος δήλωσε και στους δυο προέδρους των λιμένων ότι θα στηρίξει αυτή την υπογραφή συμφωνίας, θα είναι συνέχεια παρόν και θα βοηθάει ώστε να πάει το λιμάνι μπροστά.

ert.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα