Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ανακοίνωση απεργίας των 8 σωματείων στις 26/11

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων μας μετά από την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε κάθε ένα από αυτά και έχοντας υπ’ όψη το εξώδικο που επέδωσαν στους αποδέκτες στις 12-11-2020, αποφάσισαν ομόφωνα, να πραγματοποιήσουν Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες Πλοίων την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και από την ώρα 00.01΄ έως την ώρα 24.00΄.

Διεκδικούμε αποφασιστικά και ζητούμε:
– Την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
– Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους μας εν μέσω μάλιστα του κορωνοϊού (Επιδόματα και επιδόματα COVID-19 ΓΕΝΕ – Δώρα και επιδόματα αναστολής ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ κ.λ.π).
– Την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων από κάθε αρμόδιο Φορέα για να παλινοστηθούν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα πλοία που υπηρετούν στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσουν παράλληλα να ταξιδέψουν οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να τους αντικαταστήσουν κι έχουν μεγάλη ανάγκη εργασίας μετά από πολύμηνη ανεργία.
– Την επανεκκίνηση του διαλόγου σχετικά με τα Επιβατηγά Πλοία ώστε αυτά να ταξιδεύουν με κανονικές Οργανικές Συνθέσεις και όχι με τις κουτσουρεμένες του Νόμου 4150/2013 με κίνδυνο για την Ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά.
– Την παύση κάθε προσβολής στα Εργασιακά και Συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, που συνεχίζει και η σημερινή Κυβέρνηση με αποκορύφωμα την ψήφιση των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών άρθρων στο Νόμο 4714/2020.
– Την κατάργηση του απαράδεκτου φαινομένου των καθυστερήσεων στην απονομή των κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και των εφάπαξ στους δικαιούχους ναυτεργάτες και στις οικογένειές τους.
– Τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξης των συνταξιούχων ΝΑΤ πριν από το Νόμο 4387/2016 με τον συνυπολογισμό και της Άδειας στις συντάξιμες αποδοχές τους.
– Την διεξαγωγή διαλόγου για το Φορολογικό των ναυτεργατών και την αναβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Πειραιάς 21 Νοεμβρίου 2020
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πανελλήνιος Ένωσις Πλοιάρχων Ε.Ν. Πάσης Τάξεως
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν.
Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων Ε.Ν.
Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν.
Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων και Κυβερνητών Πάσης Τάξεως Ε.Ν.
Πανελλήνιος Ένωσις Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν. <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>>
Πανελλήνιος Ένωσις Ναυτών Μότορσιπς, Πετρελαιοκινήτων και Οχηματαγωγών (Φέρρυ-μποτ) Μικρών Αποστάσεων Εμπορικού Ναυτικού <<Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ>>

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα