Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ανακοίνωση SAOS FERRIES που παρουσιάζει τους λόγους για την καθυστέρηση του δρομολογίου για Λαύριο, την λύση που βρέθηκε και αφήνει ανοιχτό να μην συμμετέχει εκ νέου σε διαγωνισμό για αυτό το δρομολόγιο

Η SAOS FERRIES με γνώμονα την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Σαμοθράκης,  ανέλαβε την κάλυψη της γραμμής Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη.
Η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τον αριθμό του πληρώματος  του ΣΑΟΣ ΙΙ.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε, αρχικά την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 19:00 και γραπτά τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ότι ο αριθμός του πληρώματος του ΣΑΟΣ ΙΙ  θα έπρεπε από τα 18 μέλη που ίσχυε μέχρι σήμερα για τη γραμμή του Λαυρίου να αυξηθεί στα 36 μέλη, καθώς, όπως μας ενημέρωσαν, η υπουργική απόφαση η οποία καθόριζε τον αριθμό του πληρώματος του ΣΑΟΣ ΙΙ σε 18 μέλη είχε καταργηθεί και μάλιστα από το 2001! Ήτανε προφανές ότι επρόκειτο περί λάθους δεδομένου ότι το ΣΑΟΣ ΙΙ ολοκλήρωσε την κατασκευή του το 2001 και αμέσως δρομολογήθηκε στη γραμμή του Λαυρίου, την οποία εκτελούσε επί πολλά έτη με πλήρωμα 18 μέλη.  Πως ήτανε δυνατόν λοιπόν από το 2001 να έχει καταργηθεί η υπουργική απόφαση;
Αιτηθήκαμε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κυρίου Καλαματιανού, που τη στάση του θα θέλαμε να εξάρουμε στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος. Με την παρουσίαση των πραγματικών συνθηκών και των αποδεικτικών στοιχείων, έγινε αποδεκτή η μη εφαρμογή της νέας απόφασης για αριθμό πληρώματος με 36 μέλη. Η εταιρεία μας με τη σειρά της αποδέχθηκε την υλοποίηση του δρομολογίου με 26 μέλη.
Η ανταπόκριση μας στην αύξηση των μελών του πληρώματος αποτελεί ισχυρή ένδειξη ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες της ακριτικής μας περιοχής, διατρανώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ισχυρή μας θέληση να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Σαμοθράκης.
Όσα έγιναν μας έκαναν ακόμη δυνατότερους για να μπορούμε να ξεπερνάμε κάθε είδους εμπόδια. Εξάλλου θα αξιολογήσουμε με προσοχή όλες τις παραμέτρους που αναδείχθηκαν τις τελευταιες ημέρες πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση που θα αφορά την επανάληψη του αντίστοιχου δρομολογίου την επόμενη χρονιά.

Αλεξανδρούπολη, 13 Ιουνίου 2017

irineossamothraki.blogspot.gr

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα