Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση των 8 σωματείων της Π.Ν.Ο. μετά την συνάντηση τους στον Οίκο Ναύτου

Με αφορμή τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους των μέτρων στήριξης της Ναυτικής Εργασίας από τις συνέπειες του COVID-19, αντιπροσωπεία των Προέδρων των Σωματείων μας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο του Οίκου Ναύτου και διαμαρτυρηθήκαμε για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση σε βάρος των ανέργων συναδέλφων μας. Ζητήσαμε την εφαρμογή των Νόμων για την άμεση πληρωμή τους.

Μας ενημέρωσε ότι η αποζημίωση του Ιουνίου έχει ήδη καταβληθεί και ότι έχει ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και η οποία συνεχίζεται κανονικά ανάλογα με τη ροή των εκκαθαρίσεων που λαμβάνει ο Οίκος Ναύτου από το ΝΑΤ και τα Λιμεναρχεία.

Ως προς την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους που το δικαιούνται, μας διαβεβαίωσε ότι θα το έχουν λάβει όλοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ότι δεν θα ανεχθούμε την παραμικρή καθυστέρηση στην εξόφληση των ανέργων Ναυτεργατών και θα παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί.

Πειραιάς 22-12-2020

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ – ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Ε.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ Μ/S, Π/Κ & Ο/Γ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Ν.