Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ανάσα δίνει η Kρουαζιέρα στην ευρωπαϊκή οικονομία

Η βιομηχανία κρουαζιέρας έφερε 47,86 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία το 2017, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Το ποσοστό αυτό φανερώνει αύξηση σχεδόν 17% σε σχέση με τα προηγούμενα, που δημοσιεύθηκαν το 2015, όπως ανέφερε η Ένωση Ευρωπαϊκής Κρουαζιέρας CLIA.

Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους περισσότερους Ευρωπαίους, που επιλέγουν κρουαζιέρα για τις διακοπές τους, σε όσους ταξιδεύουν προς την Ευρώπη, αλλά και στα ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια που κατασκευάζονται στα ευρωπαϊκά ναυπηγεία.

Ο κλάδος κρουαζιέρας βοήθησε στη δημιουργία περισσότερων από 43.000 νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη μέσα στα 2 τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά 403.621 απασχολούνται σήμερα σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρουαζιέρες. Οι άμεσες δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 18% κατά την περίοδο. Οι δαπάνες των επιβατών και του πληρώματος στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 13% ως αποτέλεσμα της αύξησης κατά 21% στις επιβιβάσεις.

Περισσότεροι από 34 εκατομμύρια επιβάτες και 6,7 εκατομμύρια μέλη πληρώματος επισκέφτηκαν τα ευρωπαϊκά λιμάνια το 2017, κατά 9,6% περισσότεροι από το 2015. Τα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν σε περίπου 250 λιμάνια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νήσων του Ατλαντικού.

Ο πρόεδρος της Clia για την Ευρώπη και πρόεδρος της Carnival Ην. Βασιλείου, David Dingle, περιέγραψε τα στοιχεία στην τελευταία έκθεσης οικονομικών επιπτώσεων του οργανισμού. «Η οικονομική συμβολή της Ευρώπης είναι άμεσο αποτέλεσμα της εντυπωσιακής ανάπτυξης που η βιομηχανία κρουαζιέρας είδε το 2017, καθώς άγγιξε τα 26,7 εκατομμύρια επιβάτες.» Οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για δύο εκατομμύρια επιβάτες. Ο Dingle πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ευρώπη θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια. «Η Clia συνεχίζει να εργάζεται με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ρυθμιστικούς φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους σε διάφορα σημαντικά θέματα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα