Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΚΗΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» Τεχνική Ναυπηγική Μ.Ε.Π.Ε – Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών στο ΝΕΑΡΧΟΣ

Η επισκευή του «ΝΕΑΡΧΟΣ», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξωτερική πλευρά των υφάλων του, πλησιάζει στο τέλος της και μέσα στις επόμενες ημέρες προβλέπεται να βρεθεί και πάλι στο στοιχείο του, στην θάλασσα. Εκεί, θα συνεχισθούν οι εργασίες από τα συνεργεία στο εσωτερικό του πλέον, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η επισκευή του.

Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος αξόνων (εξωτερικά) και πηδαλίων και ολοκληρώνεται ο έλεγχος όλων των εξωτερικών ηλεκτροσυγκολλήσεων των υφάλων με υπέρηχους και ο έλεγχος ευθυγράμμισης της τρόπιδας. Μετά την καθέλκυση του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες εργασίες, θα συνεχισθούν και οι έλεγχοι, κυρίως των αξονικών συστημάτων του αλλά και των υπόλοιπων μηχανημάτων.

Τελικά, η ζημιά από το ατύχημα ήταν αρκετά σοβαρή και μεγάλη. Χρειάσθηκαν λεπτές επεμβάσεις από όλους, ώστε να επανέλθει το πλοίο στην αρχική του κατάσταση. Όλοι αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με πολύ σοβαρότητα αλλά και με μεγάλη ταχύτητα. Όταν λέμε «όλοι» εννοούμε όλοι. Και τούτο διότι η επισκευή του πλοίου δεν είναι μόνο όσες εργασίες πραγματοποιούνται από τα συνεργεία. Σημαντική εργασία αποτελεί π.χ. ο προγραμματισμός (και όχι μόνο των εργασιών) καθώς και η διαχείριση της όλης κατάστασης από κάθε άποψη (τεχνική, οικονομική, ασφαλιστική, ασφαλείας κλπ).

Εάν κάποιος αποφασίσει να εξετάσει τον ρόλο, τον οποίο θα πρέπει να έχει, σε μια τέτοια περίπτωση ο ναυπηγός και κάτω από το πρίσμα των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, θα καταλάβει πόσο ουσιαστικός θα πρέπει να είναι ο ρόλος του ναυπηγού μιας εταιρείας σε παρόμοια αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Σε αυτό το σημείο είναι η διαφορά, την οποία το τεχνικό μας γραφείο προσπαθεί να κάνει στην ναυτιλιακή αγορά σε ό,τι αφορά στην παροχή υπηρεσιών.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα