Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ρόδου από τη νέα τουριστική σεζόν

Αισθητά αναβαθμισμένη αναμένεται να  είναι η λειτουργία των λιμανιών της Ρόδου τη νέα τουριστική περίοδο αφού στόχος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) είναι να λειτουργούν με το πλέον σύγχρονο σύστημα ασφαλείας το οποίο, ως γνωστόν, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και έχει προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης για το μεγάλο αυτό έργο. Μόλις ολοκληρωθούν, θα σταλούν στην Περιφέρεια για έγκριση και στη συνέχεια η διακήρυξη θα βγει «στον αέρα».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτουν είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω διαδικασίες και ο διαγωνισμός να βγει «στον αέρα» αρχές Φεβρουαρίου του 2018.

Στόχος, δηλαδή, του Λ.Τ. σύμφωνα με τον Πρόεδρό του είναι το νέο σύστημα να έχει εγκατασταθεί και να λειτουργεί στα λιμάνια της Ρόδου με τις αρχές της νέας σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των λιμανιών και συγκεκριμένα του τουριστικού, της Ακαντιάς και της Κολώνας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η λειτουργία των λιμανιών αναμένεται να αλλάξει, και να αναβαθμιστεί βέβαια, ριζικά: Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να τοποθετηθούν κινητές κάμερες, όπως και οικίσκοι αλλά και ανιχνευτές μετάλλων. Το αναβαθμισμένο αυτό σχέδιο ασφαλείας θα λειτουργήσει, δηλαδή, βάσει εκείνων που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα θα είναι πρωτοπόρο για τη χώρα αφού μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί μόνο το λιμάνι της Σύρου αλλά για ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, η αναβάθμιση αυτή των λιμανιών θα συμπαρασύρει γενικά τη λειτουργία τους και είναι φυσικό να υπάρξουν αλλαγές. Παράλληλα, λοιπόν, στα σκαριά βρίσκεται η χωροταξική μελέτη από το Λ.Τ. η οποία προβλέπει την αλλαγή της ροής των τροχοφόρων και η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ όταν θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Χριστοδούλου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κατά την οποία, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λ.Τ. και τον μελετητή, θα του παρουσιάσει τη μελέτη για την ανάπλαση όλης της δεξιάς πλευράς από την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς στην οδό Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από τα υπόλοιπα έργα.

Αυτή προβλέπει τη δημιουργία πάρκινγκ για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αλλά και τη διαμόρφωση και τον καλλωπισμό της με πράσινο κτλ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 300 χιλιάδες ευρώ και είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λ.Τ. Εάν ο Δήμαρχος δώσει το «πράσινο φως», τότε το Λ.Τ. θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.
Την ερχόμενη Παρασκευή, τέλος, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. με διάφορα τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

rodiaki.gr

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,531ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα