Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αναβαθμίζονται οι λιμενικές υποδομές της Πάτμου με 2 μεγάλα έργα

Δύο μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις λιμενικές υποδομές της Πάτμου, δρομολογούνται μετά την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και το Δήμαρχο του νησιού, Γρηγόρη Στόικο.

Πρόκειται για τα έργα «Διαμόρφωση κόμβου έμπροσθεν λιμένα Πάτμου», προϋπολογισμού 150.000 € και «Βελτίωση και επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου», προϋπολογισμού 2.400.000 €.

Τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι δύο Προγραμματικές Συμβάσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλαμβάνει για λογαριασμό του Δήμου Πάτμου, την ωρίμανση των δύο έργων, την κατάθεση των αντίστοιχων προτάσεων για ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020 και στη συνέχεια, τη δημοπράτηση και τη υλοποίησή τους, με υπογραφή συμβάσεων και τεχνική επίβλεψη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και οικονομική διεκπεραίωση από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της.

Η ανάληψη αυτής της υποχρέωσης από την Περιφέρεια οφείλεται στο ότι ο Δήμος Πάτμου δεν καλύπτει τις απαιτήσεις που τίθενται εκ των ρυθμίσεων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, από απόψεως διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος τα έργα.

Ο συνολικός εκτιμώμενος χρόνος διάρκειας των δύο προγραμματικών συμβάσεων είναι τα τρία (3) χρόνια (ολοκλήρωση του έργου, παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία από την Περιφέρεια, ως φορέα υλοποίησης, στον κύριο του έργου, Δήμο Πάτμου και οριστική παραλαβή του).

tourismtoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,658ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα