Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΑΝΕΚ LINES: Προσφορά ζωής στην 19η εθελοντική αιμοδοσία

Η ΑΝEK LINES, με  σεβασμό  απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες, επιβεβαιώνει ότι το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απετέλεσε τον κινητήριο μοχλό και της 19ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργάνωσε την Τετάρτη 17/8, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος»

Ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης εστίασε στην πανανθρώπινη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας & ευχαρίστησε τους αιμοδότες που με την πολύτιμη προσφορά τους δίνουν ζωή σε άλλους ανθρώπους!

Όλοι μαζί #miaomada εθελοντές αιμοδότες, από την τοπική κοινωνία, πληρώματα και εργαζόμενοι της εταιρείας, συνέβαλαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο στην κάλυψη αναγκών αίματος, οι οποίες είναι αυξημένες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Συνολικά συλλέχθηκαν 30 πολύτιμες μονάδες αίματος και λήφθηκαν 10 δείγματα για δωρεά μυελού των οστών, που θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για να καλύψουν τις σοβαρές ανάγκες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αιματολογικές νόσους, είναι θύματα τροχαίων ατυχημάτων, έχουν επείγουσα ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων κλπ.

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, δήλωσε: «Στην ΑΝΕΚ LINES πιστεύουμε ότι η ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο γίνεται μέσα από απλές πράξεις αλτρουισμού. Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μία πράξη προσφοράς και ευθύνης, που βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεπάρκειας αίματος, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεισφορά μας και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας σ’ αυτό το κοινό ταξίδι για τη ζωή».

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ειδικά της καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε: «Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι πράξη ηρωισμού, αλλά πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που νοσούν και έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και τη ζωή. Η σημερινή δράση είναι απόδειξη της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι όταν ενώνονται σε μια ομάδα για το κοινό καλό. Ευχαριστούμε την ANEK LINES για τη συνεχή της στήριξη σε δράσεις ζωτικής σημασίας για πολλούς συμπολίτες μας».  

Όρθιοι, πρώτη από δεξιά, η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μ. Πλέγα, στο κέντρο ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES & γνωστός νευροχειρουργός Γ. Αρχοντάκης & δεξιά του η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δ. Ροδουσάκη. Αιμοδοτών ο γνωστός δημοσιογράφος Ναπολέων Σαραντίδης

Η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β’ Νοσοκομείου Χανίων,  Μαρία Πλέγα  πρόσθεσε: «Το αίμα, που είναι αναντικατάστατο, ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται. Μόνο προσφέρεται από εθελοντές αιμοδότες, αποτελώντας έτσι, την μόνη ελπίδα ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας. Συγχαρητήρια στην ΑΝΕΚ, η συμβολή της οποίας είναι καταλυτική, καθώς ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί το κοινωνικό σύνολο, σε μια ανιδιοτελή πράξη, ύψιστης αξίας.»

Ο κ.Γιώργος Γαλανάκης, της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της ΑΝΕΚ, ενημερώνεται πριν αιμοδοτήσει από την Βιοπαθολόγο Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, κα. Μαρία Πλέγα

Η ΑΝΕΚ ευχαριστεί την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου, τον κορυφαίο ηχολήπτη & μουσικό παραγωγό ‘Αλκη Γκολφίδη και το δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Γεροντιδάκη – που θριάμβευσε ως “Μελέτης” στις  “Άγριες Μέλισσες”- οι οποίοι στήριξαν την καμπάνια ενημέρωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσω των λογαριασμών που διαχειρίζονται στα δικά τους social media. Καθώς και τον γνωστό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη που για ακόμα μια φορά επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το promo video της δράσης:  https://vimeo.com/738181859/08e8d1e63a .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης” Δέσποινα Ροδουσάκη ενώ λαμβάνει δείγμα για δωρεά μυελού των οστών από την κα Πετρούλα Ανδρεάκη.

Σημειώνουμε ότι κατά την διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση της Covid-19.

 Η ΑΝΕΚ LINES, ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, για 19η φορά έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι “η προσφορά είναι στο αίμα μας”.

Όλοι μαζί #MIAOMADA στο σημαντικότερο ταξίδι με προορισμό τη ζωή!

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,402ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα