Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΑΝΕΚ LINES: Ταξίδι …ζωής και ελπίδας στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» & το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων την 14η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά της Γραφεία, χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Χαμογελαστοί λίγο πριν την έναρξη της αιμοδοσίας διακρίνονται, από αριστερά η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης” Δέσποινα Ροδουσάκη, στο κέντρο ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Αρχοντάκης και δεξιά η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μαρία Πλέγα

Παράλληλα, υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών.

Στο κάλεσμα “ζωής” της ΑΝΕΚ LINES ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι της εταιρείας, και εθελοντές από όλη την Κρήτη. Ένωσαν τις δυνάμεις τους χαρίζοντας ελπίδα σε  συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.  Επισημαίνεται ότι όλο το χρόνο, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ).

Στην φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων όρθιοι πρώτος από δεξιά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης και στο κέντρον η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων κα Δ. Ροδουσάκη

Για την εθελοντική αιμοδοσία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Η ΑΝΕΚ LINES αποτελεί διαχρονικό μας σύμμαχο στη διαρκή μας προσπάθεια να προσφέρουμε ελπίδα σε όλους εκείνους που χρειάζονται αίμα. Σήμερα από την ομαδική μας αυτή συνεισφορά συγκεντρώθηκαν 40  πολύτιμες μονάδες αίματος» και συμπλήρωσε «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ LINES και τους ανθρώπους της για την συμμετοχή  τους και την έμπρακτη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.».

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, εστιάζοντας στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε μεταξύ άλλων : “Τα τελευταία χρόνια μέσα από τις αιμοδοσίες η ΑΝΕΚ έχει καταστεί κέντρο εθελοντισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να δίνει κανείς το αίμα του σε άγνωστο παραλήπτη και αυτό είναι και η πεμπτουσία του χριστιανισμού. Όταν ο Χριστός έλεγε αγάπα τον πλησίον σου δεν εννοούσε επώνυμα κάποιον, αλλά όποιον τύχαινε να έχει την ανάγκη σου. Η ρήση που είπε ο βαθύτατα χριστιανός Νίκος Καζαντζάκης, “αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ”, είναι η ταύτιση του καθενός που έχει τη δυνατότητα να δίνει από το αίμα του και είναι και το μεγάλο απόθεμα της κοινωνίας μας και η αισιοδοξία μας για το μέλλον.”

Η κα Κατερίνα Μπιτσάκη (καθιστή από αριστερά) και η κόρη της Στεφανία (όρθια στο μέσον) ενημερώνονται για την εθελοντική αιμοδοσία από την Βιοπαθολόγο Επικουρική Επιμελήτρια Β’ Νοσοκομείου Χανίων, Μαρία Πλέγα

Για τις ανάγκες προβολής της αιμοδοσίας ο γνωστός & πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε -αφιλοκερδώς- για μία ακόμα φορά το βίντεο της εκδήλωσης https://youtu.be/UbaVrt2hqaY . Παράλληλα, και ο δημοφιλής τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης στήριξε την καμπάνια ενημέρωσης, πρόσκλησης και συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία μέσω των social media.

Η κα Γεωργία Βλαμάκη χαμογελαστή συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την πρόθεσή της να γίνει δότης μυελού των οστών

Η ANEK LINES, με φροντίδα και μέριμνα στηρίζει την Κρήτη και αγκαλιάζει κάθε ανάγκη της τοπικής  κοινωνίας. Κρατώντας άσβεστη την ελπίδα βάζει πλώρη για ένα καλύτερο αύριο, διευρύνοντας το κοινωνικό της αποτύπωμα με πρωτοβουλίες ευθύνης.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα