Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος για τον επαναπατρισμό των Ναυτεργατών του ANGELIC POWER

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις – δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον απεγκλωβισμό των Ναυτεργατών του πλοίου ANGELIC POWER στις οποίες η ΠΕΝΕΝ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όλα δείχνουν ότι η πολύμηνη περιπέτειά τους οδηγείται στο τέλος…

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, οι οποίες προέρχονται τόσο από το ΥΕΝ όσο και από το ΥΠΕΞ, προκύπτει ότι δρομολογείται η παλιννόστηση της πλειοψηφίας των ελλήνων Ναυτεργατών.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη έγκριση από το ΥΠΕΞ και τις κινέζικες αρχές για την έκδοση εισιτηρίων με απευθείας πτήση από την Κίνα στην χώρα μας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει βέτο στην παλιννόστηση του Πλοιάρχου (ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας) μαζί και του Υποπλοιάρχου που υπηρετούν στο πλοίο.

Ταυτόχρονα οι κινεζικές αρχές εμμένουν έως και τώρα στην γραμμή της σκόπιμης κωλυσιεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο αίτημα του πλοίου για rapid test απάντησαν μετά από μια εβδομάδα απαιτώντας για το πλήρωμα που πρόκειται να επαναπατριστεί να κάνει μοριακό έλεγχο (τεστ)…

Σημειώνουμε ότι το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται αποκλεισμένο εντός του πλοίου πάνω από 9 μήνες στην ράδα Guishan της Κίνας……….!!!!

Παράλληλα ο πράκτορας του πλοίου έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων (τα οποία θα εκδοθούν με δαπάνη της Εστίας Ναυτικών) και πιθανολογείται ως ημερομηνία επιστροφής στην χώρα μας τα μεσάνυχτα της 28ης Απρίλη 2021.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις θεωρούμε ανεπίτρεπτη την στάση των κινεζικών αρχών να αποκλείσουν την αντικατάσταση των Πλοιάρχου – Υπ/ρχου του πλοίου καθώς επίσης και των αλλοδαπών Ναυτεργατών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές στην Κίνα αντιμετωπίζουν έως και σήμερα χλιαρά και αδιάφορα ένα σοβαρότατο ανθρωπιστικό πρόβλημα αυτό της ιδιότυπης ομηρίας των Ναυτεργατών και δεν έχουν ασκήσει, ως όφειλαν, όλα τα ενδεδειγμένα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά τις βαρύτατες ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία έχει διακόψει όχι μόνο την επικοινωνία της με το πλήρωμα αλλά και με τις επίσημες αρχές της χώρας μας όπως είναι το ΥΕΝ το οποίο με την συμπεριφορά της το αγνοεί και το απαξιώνει πετώντας στα σκουπίδια τις εκκλήσεις του για ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί…

Επισημαίνουμε ότι παρά την έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα, παρά τις παρεμβάσεις φορέων και συγγενών, ο φερόμενος πλοιοκτήτης εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος όπως και οι αχυράνθρωποι τύποις εκπρόσωποί του!!!!

Καλούμε τις υπηρεσίες του ΥΕΝ, των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα.

Η κυβέρνηση δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στο κυνηγητό των μεροκαματιάρηδων για ασήμαντα αδικήματα ενώ σιωπά και δείχνει ανοχή απέναντι στην καταφανέστατη ανομία του μεγαλοσχήμονα εφοπλιστή.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,711ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα