Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Απάντηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς την ΑΝΕΣ

“Με αφορμή την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΣ σχετικά με το υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας επισημαίνουμε τα εξής:

Στην πρώτη παράγραφο αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Β. Σποράδες γίνεται με ένα πλοίο, που είναι γνωστό.

Η δεύτερη παράγραφος λειτούργησε επικουρικά στην επισυναπτόμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μετακίνησή τους από το Νοέμβριο του 2017 έως τις 19/02/2018, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων ώστε να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που είναι απαίτηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν.

Ως συνδικαλιστικό όργανο λοιπόν έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους και απευθυνόμαστε στην Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων και όχι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Με το υπόμνημά μας θίξαμε το πρόβλημα έχοντας κατά νου τις ανάγκες των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία. Επομένως δεν κατανοούμε την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είχε παραχωρηθεί στους εκπαιδευτικούς για τη μετακίνησή τους, εκτός εάν με αφορμή αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν τη διακοπή μιας δίκαιης κοινωνικής παροχής”.

skopelostv.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα