Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Από πρώτη Μαΐου η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει τα Ιόνια Νησιά

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νησιών, ένα αίτημα ετών, φαίνεται επιτέλους να γίνεται πράξη. Στις 5 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιδότησης της γραμμής που θα ενώνει τα νησιά, με αφετηρία την Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση της απόφασης αυτής, έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα,

Πρόκειται για μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά την τουριστική κίνηση των Ιονίων καθώς θα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν οι επισκέπτες από το ένα νησί στο άλλο, χωρίς να χρειάζεται ταξιδέψουν οδικώς. Αναμένεται επίσης να αυξήσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Τα λιμάνια της νέας γραμμής είναι Κέρκυρα – Παξοί – Βασιλική Λευκάδας – Πισαετός Ιθάκης – Σάμη Κεφαλονιάς – Ζάκυνθος και επιστροφή.

υφυπουργός Νησιωτική Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε: «Ήταν αδιανόητη αυτή η χρόνια απομόνωση, μιας περιοχής, με πανέμορφα νησιά, ιδιαίτερο πολιτισμό, τουρισμό και εμπόριο. Υπάρχει τεράστιο πεδίο ανάπτυξης στα Ιόνια Νησιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι αποφασισμένο να δώσει όλες αυτές τις ευκαιρίες, υλοποιώντας την υπόσχεση του πρωθυπουργού, στο αυτοδίκαιο αίτημα των Επτανησίων» κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

Από την εταιρεία Ilida Paxos Hydrofoil ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τα Ιόνια Νησιά από την 1η Μαΐου 2018 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES. Οι τιμές θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

enimerosi.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα