Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Από τα τουριστικά γραφεία οι βάσεις για ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Τη δυνατότητα επιβίβασης σε διεθνείς εταιρίες κρουαζιέρας από ελληνικά λιμάνια έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν, με μεγάλη επιτυχία, τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, «ανοίγοντας» το δρόμο να γίνει hub κρουαζιέρας η Ελλάδα.

Αυτό επισήμανε εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία ο κ. Γιώργος Παλιούρας, κατά την εισήγησή του σε workshop για τις πωλήσεις κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ης έκθεσης Posidonia Sea Tourism Forum (23 και 24 Μαΐου 2017).

Όπως τόνισε ο κ. Παλιούρας, «η προσπάθεια να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα περνάει μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο μελών μας, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει μια μετρήσιμη αγορά κρουαζιέρας».

Μιλώντας στο workshop, ανέπτυξε τους 12 λόγους για τους οποίους η κρουαζιέρα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του παγκόσμιου τουρισμού καθώς και τα μυστικά στις πωλήσεις κρουαζιέρας.

Το workshop είχε στόχο να μυήσει τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, στην ανάπτυξη των πωλήσεων κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρθηκε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πώς μεθοδεύονται με επιτυχία οι πωλήσεις κρουαζιέρας, πώς μεγιστοποιούνται οι προμήθειες και οι ομαδικές πωλήσεις, ενώ ανέδειξε και τρόπους αξιολόγησης και επιλογής προϊόντων κρουαζιέρας.

Oι ομιλητές του workshop ανέλυσαν επίσης τους λόγους για τους οποίους η κρουαζιέρα, ως προσφερόμενη υπηρεσία, δεν πρέπει να λείπει από κανένα ταξιδιωτικό γραφείο.

Μάλιστα, στο περιθώριο του Forum, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του HATTA, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο, κ. Παναγιώτη Φουντα και τα μέλη κ.κ. Γιώργο Παλιούρα και Μιχάλη Μινόπουλο, με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, CLIA. Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξετασθούν οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων και της κοινότητας των CLIA Travel Agents.

Στο workshop μίλησαν επίσης ο Country Manager Sales & Chartering της Celestyal Cruises, κ. Δημήτρης Αμπατζίδης, ο Cruise & Travel Industry Management Consultant, κ. Nigel Lingard και ο διευθύνων σύμβουλος της Navigator Travel & Tourist Services, κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος.

amna.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα