Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Από τη Μ. Δευτέρα αρχίζουν τα δρομολόγια του AZIMUT στο Ιόνιο

Για δεύτερη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του πλοίου ΑΖΙΜΟΥΤ το οποίο συνδέει μεταξύ τους όλα τα νησιά του Ιονίου με χαμηλό κόστος και με γρήγορη μετάβαση.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας που έχει το πλοίο κ. Κώστας Αντίοχος δήλωσε στον –Ε- ότι φέτος τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τη Μ. Εβδομάδα και για την ακρίβεια τη Μ. Δευτέρα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να ταξιδέψει στα νησιά του Ιονίου τις ημέρες του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στο παρθενικό του ταξίδι το πλοίο ξεκίνησε στις 2 Μαΐου κάνοντας τη διαδρομή από Κέρκυρα, προς Παξούς, μετά Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και τέλος στη Ζάκυνθο. Σε κάθε λιμάνι σταματούσε για να πάρει και να αφήσει επιβάτες. Αυτό το δρομολόγιο γινόταν για διάστημα 9 ωρών σε μία ημέρα, διανυκτέρευε στη Ζάκυνθο και το πρωί της επόμενης αναχωρούσε αντίστροφα, δηλαδή από Ζάκυνθο σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Παξούς, Κέρκυρα.

Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα, μέγιστο πλάτος 6 μέτρα και χωρητικότητα 170 άτομα. Το γεγονός ότι πρόκειται για μικρό σκάφος που δεν παίρνει αυτοκίνητα, το κάνει πιο ανταγωνιστικό και εξυπηρετεί όλα τα νησιά του Ιονίου από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε στον -Ε- ότι η πρώτη προσπάθεια σύνδεσης των Επτανήσων πέρυσι ήταν επιτυχής και γι’ αυτό τα δρομολόγια θα συνεχιστούν και φέτος δίνοντας την δυνατότητα επικοινωνίας των κατοίκων των νησιών μας, από ένα νησί στο άλλο και των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο.

Τα δρομολόγια του πλοίου ΑΖΙΜΟΥΤ θα γίνουν φέτος με την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφού στις 22 Απριλίου είναι Μ. Δευτέρα ενώ τις ίδιες περίπου ημέρες έχουμε και τις αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα