Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Απογειώθηκαν τα περιφερειακά λιμάνια με αύξηση κερδών 112%

Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας καταγράφεται για τα 10 περιφερειακά λιμάνια στα οποία μοναδικός μέτοχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα βάσει λογιστικών προτύπων, στη συντριπτική πλειονότητα των λιμένων καταγράφεται αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας το 2016. Οι θετικές επιδόσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ και την περίφημη “ομάδα Ποσειδών” η οποία θυμίζεται βρίσκεται πίσω από την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Πιο αναλυτικά όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ο μέσος όρος αύξησης των κερδών σε ετήσια βάση διαμορφώνεται ως εξής:

 

* Μέσος όρος των 9 Οργανισμών Λιμένων (χωρίς την Πάτρα) με στοιχεία σε ΔΛΠ = 112%

* Μέσος όρος των 10 Οργανισμών Λιμένων μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας = 1227%.

Η Πάτρα έκλεισε με κέρδη το 2016, ωστόσο η μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία 12, 384 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, αύξηση κατέγραψαν την περασμένη χρονιά έξι λιμάνια, ήτοι τα λιμάνια του Βόλου, της Ελευσίνας, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Ραφήνας και της Αλεξανδρούπολης. Η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από το λιμάνι της Καβάλας (34,59%)  το οποίοα καταγράφει και τη μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας (370%).

Αναλυτικά τα οικονομικά μεγέθη των 10 περιφερειακών λιμανιών έχουν ως εξής:

Απογειώθηκαν τα περιφερειακά λιμάνια με αύξηση κερδών 112%

 

Κέρδος online

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα