Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Αποκτά προβλήτες ελλιμενισμού πυροσβεστικού πλοίου και ρυμουλκών το νέο λιμάνι Πατρών. Τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι

Προχωρά η υλοποίηση του έργου κατασκευής προβλητών ελλιμενισμού πυροσβεστικού πλοίου και ρυμουλκών, το νότιο τμήμα του νέου λιμένα Πατρών, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «για την απόφαση λήφθηκε υπόψη πως πρόκειται για περιορισμένης έκτασης παρεμβάσεις στο νότιο τμήμα του λιμένα Πατρών.

Συνεπώς οι περιβαλλοντικοί όροι της με α.π. 35921/22.12.94 ΚΥΑ, όπως έχουν ανανεωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, εξακολουθούν να είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την υλοποίηση και λειτουργία του έργου.

Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή 4 επιπρόσθετων μικρών προβλητών που θα τοποθετηθούν σε επαφή με το υπάρχον κρηπίδωμα, ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσδεση του πυροσβεστικού πλοίου και των ρυμουλκών, λόγω αλλαγής της θέσης ελλιμενισμού τους, που είναι αναγκαία για την βελτίωση της ασφάλειας και λειτουργικότητας του λιμένα».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα