Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Απορρίφθηκε από την Π.Ν.Ο. η πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων για πανελλαδική απεργία στις 14/3

Για άλλη μία φορά η «πλειοψηφία» της ΠΝΟ επιβεβαιώνει το ρόλο της ως μακρύ χέρι στην υπηρεσία των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, απορρίπτοντας την πρόταση των τριών ταξικών σωματείων για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 14 Μάρτη. Καταψήφισαν την πρότασή μας οχτώ (8), έναντι έξι (6) υπέρ.

Τους παραδίνουμε στους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους καλούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις από το 2009.

Επιβεβαιώνεται με αδιάσειστα στοιχεία ότι η πτώση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών μαζών,  δεν περιορίζει το δημόσιο έλλειμμα αλλά το αυξάνει. Δεν είναι λάθος των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά είναι συνειδητή επιλογή, η παραπέρα πτώση του βιοτικού επιπέδου και δίνει απάντηση στη «φαιά» προπαγάνδα ότι ο Γολγοθάς τελειώνει τον Αύγουστο του 2018 και θα έχουμε δίκαιη ανάπτυξη.

          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις πολιτικά, συνδικαλιστικά και να οργανώσουμε την πάλη μας για πολύμορφους και απεργιακούς αγώνες.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας.

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα