Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

AQUA JEWEL

Καλοκαίρι 2020. Ένα δύσκολο καλοκαίρι, διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, αφού ο Κορονοιός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις συνήθειες και την καθημερινότητα μας. Μετά από 3 μήνες περίπου περιορισμού των μετακινήσεων των επιβατών στα νησιά μας, η ακτοπλοία μας καλείται σιγά-σιγά να ανασυνταχθεί. Καθημερινά οι ναυτιλιακές εταιρίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσθέτουν περισσότερα δρομολόγια με σκοπό να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει για τις καθημερινές ανάγκες του, αλλά και για τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά. Το μειωμένο πρωτόκολλο επιβατών που έχει επιβληθεί με σκοπό να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 προκαλεί αρκετή δυσαρέσκεια, αλλά τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν για το καλό όλων μας.

Το ellinikiaktoploia.net όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την εφαρμογή των μέτρων κατά του Κορονοιού βρισκόταν κοντά στα πληρώματα και στους επιβάτες, ενημερώνοντας τους καθημερινά για τις εξελίξεις. Λόγω των δύσκολων αυτών συνθηκών, οι παρουσιάσεις των πλοίων της ακτοπλοίας μας μέσα από την ιστοσελίδα μας <<πάγωσαν>> προσωρινά, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν πάλι, να επιβιβαστούμε σε κάποιο πλοίο και να σας το παρουσιάσουμε.

Photo: Thanos Kasiotis

Αρχές Ιουλίου 2020. Η παρέα του ellinikiaktoploia.net βλέποντας πως οι συνθήκες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον Covid-19 επιτρέπουν την επανεργοποίηση του κομματιού της παρουσίασης των πλοίων της ακτοπλοίας μας, αποφασίζει να ανασυνταχθεί και να επιβιβασθεί σε ένα ακόμη πλοίο της ακτοπλοίας μας, προκειμένου να το ταξιδέψει και να το παρουσιάσει στους αναγνώστες. Αυτή την φορά επιβιβαζόμαστε στο AQUA JEWEL, στο πλοίο της SEAJETS που εξυπηρετεί την γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Γύθειο-Κίσσαμο Χανίων. Ένα ιδιαίτερο δρομολόγιο, δρομολόγιο ζωής θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, αφού η συγκεκριμένη γραμμή είναι η μόνη που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα 2 αυτά νησιά, εξυπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων.

Photo: Christina Drakaki

Μεσημέρι Παρασκευής και με τις αποσκευές ανά χείρας, βρισκόμαστε στην πύλη Ε9 του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά για να επιβιβαστούμε στο AQUA JEWEL. Με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, θα αναχωρήσουμε στις 15:00 το μεσημέρι για Διακόφτι (Κύθηρα)-Ποταμό (Αντικύθηρα) και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κισσάμου, που θα φτάσουμε στις 03:00 περίπου το πρωί του Σαββάτου. Από εκεί θα αναχωρήσουμε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, για Ποταμό (Αντικύθηρα) και Διακόφτι (Κύθηρα), φτάνοντας γύρω στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής στον Πειραιά. Να σημειώσουμε πως το πλοίο πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο 2 φορές την εβδομάδα, αναχωρώντας κάθε Τρίτη και Παρασκευή από το πρώτο λιμάνι της χώρας μας και κάθε Πέμπτη και Κυριακή από το λιμάνι της Κισσάμου. Κάθε Τετάρτη πραγματοποιεί το τοπικό κυκλικό δρομολόγιο Κίσσαμος-Ποταμός (Αντικύθηρα)-Διακόφτι (Κύθηρα)-Γύθειο-Διακόφτι (Κύθηρα)-Ποταμός (Αντικύθηρα)-Κίσσαμος, ενώνοντας την Κρήτη και την Πελοπόννησο με τα 2 νησιά.

Στον καταπέλτη του πλοίου μας υποδέχονται ο Πλοίαρχος του AQUA JEWEL Cpt Γιώργος Συρίγος και ο Ύπαρχος Cpt Χρήστος Ψωμιάδης, οι οποίοι μας καλοσορίζουν στο πλοίο. Δύο εξαιρετικοί αξιωματικοί και άνθρωποι που έχουμε την χαρά και την τιμή να τους γνωρίζουμε από παλαιότερα. Ο καθένας τους με ξεχωριστή πολύχρονη πορεία σε πλοία της ακτοπλοίας μας, βρέθηκαν μαζί να μας ταξιδεύουν στο AQUA JEWEL. Μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα φροντίζουν να ταξιδεύουμε εμείς με άνεση και ασφάλεια, τηρώντας τους κανονισμούς και τους κανόνες. Λίγα λεπτά πριν τις 15:00 το μεσημέρι και αφού έχουμε τακτοποιηθεί στις καμπίνες μας, ανεβαίνουμε στην Γέφυρα για να παρακολουθήσουμε από εκεί την αναχώρηση μας. Έχοντας ολοκληρώσει την φόρτωση, παίρνουμε άδεια απόπλου από το PIRAEUS TRAFFIC και ξεκινάμε το ταξίδι μας. Να σημειώσουμε εδώ, πως την ομάδα των αξιωματικών της Γέφυρας συμπληρώνουν ο Υποπλοίαρχος Cpt Γιώργος Δερζέκος και η Ανθυποπλοίαρχος Cpt Ελισάβετ Μαντσαρίδου. Αναπτύσσοντας σιγά-σιγά ταχύτητα, περνάμε τα φανάρια του λιμανιού του Πειραιά και χαράσσουμε πορεία προς το separation. Ο καιρός είναι αίθριος προμηνύοντας ότι σε συνδυασμό με τους ασθενεις ανέμους, θα έχουμε ένα ωραίο ταξίδι. Έχοντας περάσει περίπου μία ώρα από τον απόπλου μας και με πορεία νοτιοδυτική, αποσυρόμαστε στις καμπίνες μας για να ξεκουραστούμε για λίγη ώρα. Η δύση του ηλίου μας βρίσκει να πλέουμε κοντά στο ακρωτήριο Μαλέας, απολαμβάνοντας τις όμορφες αυτές εικόνες. Το στενό της Ελαφονήσου φαίνεται αχνά στο βάθος του ορίζοντα, με αρκετά πλοία να πλέουν με ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό.

Σε λιγότερο από μία ώρα και ενώ οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 22:00 το βράδυ, φτάνουμε στο Διακόφτι το λιμάνι των Κυθήρων, όπου θα αποβιβάσουμε τους επιβάτες και τα οχήματα που έχουν προορισμό το όμορφο νησί. Με χαμηλή ταχύτητα μπαίνουμε στο λιμάνι και με δεξιά στροφή δένουμε με ασφάλεια στο ντόκο. Άμεσα ξεκινάει η εκφόρτωση κι εμείς κατεβαίνουμε στον καταπέλτη για να παρακολουθήσουμε από εκεί την διαδικασία. Πλήθος κόσμου αποβιβάζεται από το πλοίο, με τον αριθμό των επιβατών που ταξίδευαν μαζί μας και είχαν σαν προορισμό το όμορφο αυτό νησί, να μας προκαλεί ευχάριστη έκπληξη εν μέσω Κορονοιού. Σύντομα ολοκληρώνεται και η εκφόρτωση των φορτηγών, οπότε εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το επομενο λιμάνι. Στις 22:35 σηκώνουμε καταπέλτες και χαράσσουμε πορεία για τα Αντικύθηρα.

Πλέοντας νοτιοανατολικά, περνάμε το στενό των Κυθήρων και στις 00:30 φτάνουμε έξω από το λιμάνι των Αντικυθήρων, τον Ποταμό. Χρησιμοποιώντας τους προβολείς φωτίζουμε τα βράχια που έχουμε αριστερά και δεξιά, για να μας βοηθήσουν στην είσοδο μας στο δύσκολο αυτό λιμάνι. Στο μυχό του στενού κόλπου τα λιγοστά φώτα του οικισμού αρχίζουν να κάνουν την παρουσία τους κι εμείς με αργές κινήσεις πραγματοποιούμε αριστερή στροφή, διατηρώντας μικρή απόσταση τόσο στην πρύμνη όσο και στην πλώρη, από τα βράχια. Δυστυχώς το σκοτάδι και η προχωρημένη ώρα, δεν μας αφήνουν να δούμε το άγριο τοπίο γύρω μας και την δύσκολη μανούβρα που χρειάζεται να κάνει το πλοίο για να δέσει. Μία προσέγγιση που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όταν πνέουν άνεμοι με μεγαλύτερη ένταση. Μέσα σε 10 περίπου λεπτά, έχουμε ολοκληρώσει τον κατάπλου μας στο νησί των 40 περίπου κατοίκων και παίρνουμε καταπέλτη για τον τελικό μας προορισμό, που είναι το λιμάνι της Κισσάμου.

Στις 02:00 το πρωί του Σαββάτου μπαίνουμε στον κόλπο της Κισσάμου και μετά από 45 περίπου λεπτά, δένουμε στο λιμάνι της. Εδώ θα παραμείνουμε μέχρι τις 11:30 το πρωί της Κυριακής, οπότε και θα αναχωρήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής μας το λιμάνι του Πειραιά, προσεγγίζοντας τα ίδια ακριβώς λιμάνια.

Το πρωί του Σαββάτου μας βρίσκει στο μικρό λιμάνι της Κισσάμου με τα τουριστικά πλοιάρια που κάνουν εκδρομές στο Μπάλο και όχι μόνο, να ετοιμάζονται για τις πρωινές αναχωρήσεις τους. Εμείς αφού έχουμε πιει τον καφέ μας, αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στο πλοίο γνωρίζοντας καλύτερα τους κοινόχρηστους χώρους του.

Ξεκινώντας από την πρύμνη του AQUA JEWEL συναντάμε 3 καταπέλτες, 2 καταπέλτες για τα οχήματα κι έναν για τους επιβάτες. Ο κεντρικός καταπέλτης χρησιμοποιείται για την είσοδο των οχημάτων στο κυρίως γκαράζ, ενώ ο αριστερός καταπέλτης για την είσοδο οχημάτων στα πατάρια που βρίσκονται στο αριστερό μέρος του κυρίως γκαράζ, όποτε αυτά χρησιμοποιούνται, κυρίως στο τοπικό δρομολόγιο της Τετάρτης (Κίσσαμος-Αντικύθηρα-Κύθηρα-Γύθειο). Να αναφέρουμε πως το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 160 Ι.Χ. ή συνδυαστικά 50 Ι.Χ. και 6 φορτηγά.

Χρησιμοποιώντας τον καταπέλτη των επιβατών που βρίσκεται στα δεξιά της πρύμνης και τις κυλιόμενες σκάλες, βρισκόμαστε στο πρώτο κοινόχρηστο κατάστρωμα επιβατών το Deck 5. Περπατώντας στον κεντρικό διάδρομο, αρχικά στα αριστερά μας συναντάμε ένα μικρό καθιστικό 7 θέσεων, ενώ αμέσως μετά την φιλόξενη Reception και το Λογιστήριο. Απέναντι από την Reception υπάρχει ο χώρος των 60 αεροπορικών θέσεων του πλοίου, ενώ στον ίδιο χώρο συναντάμε και το κατάστημα του πλοίου. Το υπόλοιπο κατάστρωμα μέχρι την πλώρη, καταλαμβάνεται από το μεγάλο κυρίως σαλόνι της οικονομικής θέσης χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων και περιλαμβάνει τραπεζοκαθίσματα, καναπέδες και bar, προσφέροντας στον επιβάτη μία άνετη και ασφαλή παραμονή μέσα στο πλοίο. Να σημειώσουμε ότι στο κυρίως σαλόνι φιλοξενείται και ο όμορφος παιδότοπος για τους μικρούς ταξιδιώτες μας.

Ανεβαίνοντας ένα κατάστρωμα, συναντάμε το Deck 6. Όπως και στο Deck 5,έτσι κι εδώ από την μέση του καταστρώματος και μέχρι την πλώρη, συναντάμε ένα ακόμη σαλόνι χωρητικότητας 230 ατόμων περίπου με κόκκινες και μπλε πολυθρόνες, πλαισιωμένες από το bar. Το υπόλοιπο κατάστρωμα μέχρι την πρύμνη είναι «ανοικτό», προστατευμένο από υαλοπίνακες και ιδανικό για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι τους παρέα με την θαλασσινή αύρα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, το συγκεκριμένο ανοικτό κατάστρωμα διαθέτει bar για την προμήθεια καφέ, ποτών ή σνακ.

Με την βοήθεια του κλιμακοστασίου ανεβαίνουμε ένα κατάστρωμα και συναντάμε το Deck 7. Στην πρύμνη υπάρχει ένα ακόμη μικρό κομμάτι ανοικτού καταστρώματος, ενώ όλο το υπόλοιπο κατάστρωμα καταλαμβάνεται από το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης, τις 15 εξωτερικές δίκλινες καμπίνες, τις 2 LUX καμπίνες, το νοσοκομείο, μέρος των καμπίνων του πληρώματος και την Γέφυρα η οποία είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα όργανα και εργαλεία ναυσιπλοίας που απαιτούνται για την ασφαλή διακυβέρνηση του πλοίου. Να σημειώσουμε πως το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αίθουσα συνεδριακού κέντρου χωρητικότητας 95 ατόμων, προσφέροντας όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για την συγκεκριμένη χρήση.

Η περιήγηση μας στα κοινόχρηστα καταστρώματα κλείνει με την επίσκεψη μας στο Deck 8, οπου εδώ συναντάμε ένα ακόμη ανοικτό κατάστρωμα φιλοξενίας 312 ατόμων, καθώς και το ελικοδρόμιο. Να σημειώσουμε πως το AQUA JEWEL το καλοκαίρι μπορεί να μεταφέρει περίπου 1600 άτομα, ενώ το χειμώνα το πρωτόκολλο του μειώνεται στα 661 άτομα.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας στα κοινόχρηστα καταστρώματα, επιστρέφουμε στο κυρίως γκαράζ και από εκεί επισκεπτόμαστε την <<καρδιά>> του πλοίου το Μηχανοστάσιο, για να συνομιλήσουμε με την ομάδα των Μηχανικών. Εκεί μας υποδέχεται ο Ά Μηχανικός κ. Αντώνιος Λεοντίτσης μαζί με το επιτελείο του, οι οποίοι μας καλωσορίζουν και μας ξεναγούν στον χώρο εργασίας τους. Με αφορμή την επίσκεψη μας στο συγκεκριμένο χώρο, να αναφέρουμε  πως το AQUA JEWEL έχει μήκος 108 μέτρα και πλάτος 16,60 μέτρα. Διαθέτει 2 μηχανές ΜΑΝ B&W συνολικής ισχύος 5680 kw, οι οποίες μπορούν να του δώσουν υπηρεσιακή ταχύτητα 18 κόμβων.

Photo: Christina Drakaki

Η ναυπήγηση του πλοίου ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2002 στο Πέραμα από την ALPHA FERRIES, την εταιρία του κ.Περογιαννάκη, η οποία αγόρασε το παρατημένο κουφάρι του πλοίου που προοριζόταν σαν mega-yacht με το όνομα ΝΙΣΣΥΛΟΣ και το μετέτρεψε σε επιβατηγό-οχηματαγωγό.Το πλοίο ξεκίνησε τα δρομολόγια του την άνοιξη του 2003 στην γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος. Το 2005 προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα του, προστέθηκε στα ναυπηγεία Lamda στην Ελευσίνα ένα τμήμα μήκους 12 μέτρων στο κέντρο του πλοίου, το οποίο αύξησε τόσο το μήκος του από τα 96 μέτρα στα 108 μέτρα, αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους του.

To Νοέμβριο του 2009 αποδρομολογείται και παραμένει δεμένο στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, οπότε και δρομολογείται αρχικά στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα και μετέπειτα στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ναυλωμένο από την NEL LINES. Τον Νοέμβριο του 2014 παροπλίζεται στο Νέο Μόλο της Δραπετσώνας, λόγω βλάβης στην αριστερή μηχανή.

Photo: Thanos Kasiotis

Το πλοίο το 2015 μεταφέρεται στο ναυπηγείο Τσαγκαρινού στο Πέραμα, οπότε και ξαναγυρίζει στην ιδιοκτησία του κ.Περογιαννάκη.Το καλοκαίρι του 2017 αγοράζεται από την SEAJETS προκειμένου να αντικαταστήσει το AQUA SPIRIT στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Το πλοίο με τα νέα του σινιάλα ξεκινά τα δρομολόγια του στις 19/8/2017, ταξιδεύοντας τα καλοκαίρια του 2018 και του 2019 στις Αζόρες, ναυλωμένο από την ATLANTICOLINE. Τον Οκτώβριο του 2019 δένει στον Νέο Μόλο στην Δραπετσώνα, περιμένοντας στις αρχές Μαρτίου του 2020 να ξεκινήσει τα δρομολόγια του στη γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο-Γύθειο, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ένα υπέροχο ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό έχει ανατείλει στην Κίσσαμο κι εμείς έχοντας πραγματοποιήσει μία σύντομη βόλτα στην πόλη, γυρίζουμε στο λιμάνι για να ετοιμαστούμε για την αναχώρηση μας. Οι πρώτοι επιβάτες έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και γύρω στους 10:30 το πρωί, ξεκινά η επιβίβαση τους στο πλοίο. Στις 11:30 το πρωί και αφού έχουμε ολοκληρώσει την φόρτωση, επικοινωνούμε με το Κ.Λ.Κισσάμου για να πάρουμε άδεια απόπλου. Παίρνοντας άγκυρες βγαίνουμε από τον μόλο και αποχαιρετάμε το κρητικό λιμάνι. Με πορεία αρχικά βορειοδυτική θα δέσουμε πρώτα στα Αντικύθηρα, μετά στα Κύθηρα και αργά το βράδυ με τελικό προορισμό, στο λιμάνι του Πειραιά.Οι καλές καιρικές συνθήκες που είχαμε στο ταξιδι της Παρασκευής, θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν και στο ταξίδι της επιστροφής.

Στις 13:45 το μεσημέρι φτάνουμε έξω από τον κόλπο του λιμανιού των Αντικυθήρων και ελαττώνοντας ταχύτητα εισερχόμαστε σε αυτό. Βλέποντας το τοπίο ημέρα, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία προσέγγισης σε αυτό το λιμάνι. Πλέοντας κυριολεκτικά λίγα μέτρα από τα βράχια, πραγματοποιούμε αριστερή στροφή και δένουμε στο ντόκο.

Γύρω μας παρατηρούμε το άγριο τοπίο, τα σπίτια του οικισμού και αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες διαμονής εδώ. Η άφιξη του πλοίου είναι η μοναδική τους επικοινωνία με τον έξω κόσμο και καταλαβαίνουμε απόλυτα την παράκληση των κατοίκων προς τον εκάστοτε Πλοίαρχο να σφυράει όταν προσεγγίζει τον τόπο τους. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι σε κάθε άφιξη και αναχώρηση του πλοίου κατεβαίνουν στο ντόκο για να παραλάβουν τα τρόφιμα τους, τα φάρμακα τους, τα έγγραφα τους, να μιλήσουν με το πλήρωμα. Είναι ήρωες, γιατί καταφέρνουν και επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, μακριά από τις πολυτέλειες και τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής. Τους αξιζει ένα μεγάλο μπράβο. Στις 14:00 το μεσημέρι αποχαιρετάμε τα Αντικύθηρα, συγκρατώντας στο νου μας τις αξέχαστες αυτές εικόνες από τα λιγοστά λεπτά παρουσίας μας στο νησί.

Στις 15:45 το μεσημέρι περνάμε δίπλα από το τη νησίδα Δραγονάρες, όπου εκεί βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2000 το ναυάγιο του φορτηγού NORTLAND. Ημιβυθισμένο το κουφάρι του εμπορικού πλοίου αποτελεί ακόμα και σήμερα πόλο έλξης κι ερευνών για πολλούς δύτες και όχι μόνο. Λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα, μπαίνουμε στο Διακόφτι και δένουμε στο ντόκο.

Γρήγορα επιβιβάζονται επιβάτες και οχήματα στο πλοίο και 20 λεπτά αργότερα αναχωρούμε για τον Πειραιά.

Photo: Christos Kalokairinos

Καθισμένοι σε ένα από τα παγκάκια του πλοίου, απολαμβάνουμε αρχικά τα βουνά και τις ακτές του Πελοποννήσου και ύστερα τις ακτές της Ύδρας. Έχει όμως νυχτώσει και στην είσοδο του separation συναντάμε κι άλλα πλοία της ακτοπλοίας μας που επιστρέφουν από τα δρομολόγια στα νησιά του Αιγαίου μας. Στις 23:20 περνάμε τα φανάρια του Πειραιά και μέσα σε λίγα λεπτά δένουμε στα 200άρια.

Άλλο ένα ταξίδι μας έχει φτάσει στο τέλος του. Ήταν ένα ταξίδι ζωής, αφού καταφέραμε μετά από αρκετά χρόνια να ξαναταξιδέψουμε με το AQUA JEWEL και να γνωρίσουμε έστω και για λίγο τα 2 αυτά λιμάνια διαφορετικής ομορφιάς το καθένα, για τα οποία είχαμε ακούσει πολλά από τους ναυτικούς μας, αλλά δεν είχαμε την τύχη να τα γνωρίσουμε έως τώρα. 2 νησιά που μπορεί να ανήκουν στα Επτάνησα και διοικητικά στην περιφέρεια Αττικής, αλλά είναι ξεχασμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Η γνώμη μας είναι πως το AQUA JEWEL είναι το ιδανικό πλοίο για τις ανάγκες και για τα λιμάνια της συγκεκριμένης γραμμής και σίγουρα θα αγαπηθεί και θα φωλιάσει στις καρδιές των κατοίκων των νησιών που εξυπηρετεί, όπως έγινε και με τους προκάτοχους του.

Να ευχαριστήσουμε,

Από την SEAJETS
Την Διεύθυνση Marketing

Από το Ε/Γ-ΟΓ/ AQUA JEWEL
Τον Cpt Γεώργιο Συρίγο, Πλοίαρχο
Τον Cpt Χρήστο Ψωμιάδη, Ύπαρχο
Τον Cpt Γεώργιο Δερζέκο, Υποπλοίαρχο
Την Cpt Ελισάβετ Μαντσαρίδου, Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ. Λεοντίτση Αντώνιο, Α’ Μηχανικό
Τον κ. Τζέη Γεράσιμο, Προιστ.Οικονομικό
Τον κ. Παρασκευόπουλο Αθανάσιο, Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ. Σμυρνή Μιχαήλ, Μάγειρα
Τον κ. Βετιμη Δημήτριο, Ναύκληρο

Για να δείτε τις φωτογραφίες του αφιερώματος, πατήστε πάνω στα μπλε γράμματα. Όλες τις φωτογραφίες από το ταξίδι-αφιέρωμα, μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,520ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα