Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ATTICA GROUP: Το ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES συνεχίζεται για 3η χρονιά

Η SUPERFAST FERRIES στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica Group και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας – Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES», ολοκλήρωσε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις δράσεις της για την προαγωγή της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού στο Ρήγιο (Ρέτζιο) Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία, εκεί όπου συνεχίζει αδιάκοπα εδώ και τρείς χιλιετίες να χτυπά ολοζώντανη η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας.

Μέσα στα τρία αυτά χρόνια, από το Βορρά έως το Νότο της γειτονικής χώρας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικών κοινοτήτων και σχολείων να συνεργαστούν με έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους παίρνοντας μέρος σε βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια, εμπλούτισε τις βιβλιοθήκες τους, πρόσφερε βιβλία σε μικρούς και μεγάλους. Σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ και την καθηγήτρια Βασιλική Βούρδα ενίσχυσε την εκμάθηση των ελληνικών σε ενηλίκους Ιταλούς και Ιταλίδες στο Ρέτζιο και σε ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα ελληνικά ήθη και έθιμα, έμαθαν παραδοσιακούς χορούς, παρακολούθησαν αξιόλογες ελληνικές ταινίες και δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις.

Αν και η φετινή χρονιά είχε μεγάλες ανατροπές παγκοσμίως, εξ’ αιτίας της πανδημίας COVID-19, δεν εμπόδισαν ωστόσο τη SUPERFAST FERRIES, να συνεχίσει τη στήριξη του προγράμματος με συνέπεια και σεβασμό, αφού ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα του Ιταλικού κράτους με αποτέλεσμα τα περισσότερα μαθήματα για τους δεκατέσσερις μαθητές και μαθήτριες του Κλασσικού και Γλωσσικού Λυκείου “Nostro-Repaci” της πόλης Βίλλα Σαν Τζιοβάννι, του Μητροπολιτικού Δήμου Ρηγίου Καλαβρίας, να πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η εν λόγω δράση σχεδιάστηκε, μεταξύ άλλων, ώστε να συμβάλει στην προώθηση της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση από τους μαθητές της Πιστοποίησης Ελληνομάθειας επιπέδου Α1 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, σε μια γεωγραφική περιοχή με διαχρονικά σταθερή την παρουσία του ελληνισμού.

Ευχαριστίες εκφράζουμε στη διευθύντρια του ιταλικού Λυκείου “Istituto d’Istruzione Superiore Nostro-Repaci” καθηγήτρια Maristella Spezzano, για την πολύτιμη συνεργασία και τη διαθεσιμότητά της.

Τέλος, σε συνέχεια αιτήματος της Ελληνικής Κοινότητας του Στενού, στη Μεσσήνα/Σικελία προς την SUPERFAST FERRIES, έγινε επανέκδοση του δίγλωσσου βιβλίου (ελληνικά-ιταλικά) «Φόρος τιμής στον Σολωμό», των καθηγητών: D. Macris, D. Bombara, A. G. Noto και του G. Spathis, εκδόσεις Κοροντζής, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε και τότε με την υποστήριξη της SUPERFAST FERRIES και σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα επιμελήθηκε και συντόνισε η συνεργάτης της SUPERFAST FERRIES κα Μαίρη Κρητικού.

Η SUPERFAST FERRIES εύχεται καλή πορεία στους μαθητές και στις μαθήτριες, καλή δύναμη σε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες, που πασχίζουν να κρατήσουν την Ελλάδα κοντά τους ώστε να την «παραδώσουν» στα παιδιά, στα εγγόνια τους αλλά και όλους του Φιλέλληνες.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Καλλιθέα, 10 Δεκεμβρίου 2020

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα